Mode

643 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.


De kleding van OPUS: vrouwelijk, casual en vol individualiteit

Het Duitse modelabel OPUS is in 2000 opgericht en staat voor vrouwelijke mode met veel aandacht voor detail. Het merk begon met het maken van casual broeken, maar sinds 2007 kun je voor zo’n beetje alle kleding en accessoires bij hen terecht.

Benadruk je vrouwelijkheid met je kleding

Het begon in 2000 met het idee om stijlvolle damesbroeken van goede kwaliteit te maken. Een paar jaar later was OPUS al zo ver dat het complete on-trend outfits tot en met maat 44 voor vrouwen ontwierp. Welk seizoen het ook is, je zit hier altijd goed: het label komt ieder jaar met twaalf nieuwe collecties. Alle kleding heeft een fijne pasvorm en de materialen zijn van hoge kwaliteit.

Het grootste deel van de producten wordt in Europa gemaakt. Zeker niet in lagelonenlanden, want het merk besteedt veel aandacht aan de zorg voor aarde, natuur, mens en klimaat. Zo probeert OPUS zo CO2-neutraal mogelijk te werken: in het gebied rond het hoofdkwartier werden meer dan duizend bomen geplant. Sterker nog, er worden bijen gehouden en medewerkers kunnen zelfs worden opgeleid tot imker.

De kleding van dit merk is vrouwelijk, casual en barst van de individualiteit. Ieder ontwerp heeft iets bijzonders, net als de vrouw die het draagt. Het doel van het merk is de draagster van hun kledingstukken te helpen haar vrouwelijkheid en individualiteit te benadrukken door middel van haar persoonlijke outfit.

Ga voor een speciale look: ton-sur-ton of praktisch

Misschien klinkt het in eerste instantie saai, maar wanneer je OPUS-kledingstukken combineert, overweeg dan de ton-sur-ton look. Speel met verschillende materialen of voeg een vleugje van een andere kleur toe door een gemêleerde trui of gestreepte broek te kiezen. Houd het niet alleen bij zwart, grijs en wit, maar probeer vooral eens andere kleuren. Groen of blauw bijvoorbeeld: spannend en chic.

Als vrouw vervul je veel verschillende rollen, maar je kunt je moeilijk tien keer per dag omkleden. Voor een praktische maar vrouwelijke look kun je stevige materialen combineren met soepele en zachte materialen. Of draag een mooie blouse en rol de mouwen op voor een nonchalante look.

Jeans en laagjes raken nooit uit de mode

Jeans kun je altijd en overal dragen: deze broek is een echte allrounder. Combineer OPUS-jeans met een chique blouse en hakken voor een stijlvolle look. Met een longsleeve of trui en laarsjes creëer je een casual effect. Een stijlvolle en supervrouwelijke combinatie is een blazer met skinny jeans. Of ga eens voor de verrassende combinatie van jeans met een sierlijke blouse en sneakers.

Onze tip: grijp wanneer het wat kouder wordt niet alleen naar je dikste trui. Laagjes zijn vrouwelijk en stijlvol, en ze werken met broeken, jeans én rokken. Combineer kledingstukken van verschillende lengtes en diktes voor een speels effect, zoals een wollig lang vest over een topje of een jasje over een dunne trui.

Geef je outfit dat beetje extra met een sjaal

OPUS maakt ook allerlei accessoires, die net zo'n vrouwelijke uitstraling hebben als de kleding. Van heerlijk warme mutsen en handschoenen tot tassen en riemen. En wat denk je van sjaals? Dé manier om je outfit helemaal af te maken. Doe een sjaal altijd losjes om, zelfs als je ‘m knoopt.

Als je voor een sjaal met een opvallend patroon of felle kleur kiest, heb je meteen een blikvanger. Hou dan wel de rest van je kleding rustig. Je kunt het ook wat subtieler aanpakken en voor een kleur kiezen die al in de rest van je kleding zit. Het wordt zelfs nog mooier wanneer je schoenen, sieraden en tas matchende kleuren hebben.