Parfums voor dames

Populaire filters
528 items weergegeven

Op elke vrouw past een parfum

Dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt: Een vriendin of andere bekende heeft een geweldig luchtje op. Enthousiast vraag je welke het is, en wanneer je hem zelf op doet ruikt de parfum anders en vind je hem bij jezelf niet zo lekker. En daar is een reden voor, geurtjes ruiken namelijk anders afhankelijk van je huid chemie. De uiteindelijke geur en intensiteit van de geur wordt bepaald voor vele factoren. Denk aan je lichaamstemperatuur, de zuurtegraad van je huid, je hormonen en eventuele medicijnen die je gebruikt.

Hiernaast speelt je huidtype ook veel invloed op de geur van de parfum. Heb je een normale huid, dan komt de geur aardig overeen met hoe die in het flesje ruikt. De natuurlijke oliën op je huid hechten zich aan je luchtje, waardoor deze goed blijft zitten. Hierdoor houdt een vettere huid een geurtje nog langer vast. Frisse geuren passen vaak goed bij een vette huid. Op een drogere huid blijft je luchtje het minste lang hangen. Een tip voor de droge huid: doe eerst een laagje ongeparfumeerde bodylotion op voordat je je luchtje aanbrengt. Dan blijft het extra lang heerlijk ruiken.

De soorten parfum voor dames

Naast de chemie van jouw huid, heeft het type parfum ook invloed op hoe het op je huid naar voren komt. Luchtjes bestaan uit verschillende percentages geurbestanddelen. Hoe hoger het percentage van deze geurbestanddelen, hoe sterker de geur.

Bijvoorbeeld, parfum heeft 20-40% geurstoffen. Deze is - naast de collectieve naam voor alle luchtjes - de sterkste en dan ook de duurste variant. Daarna heb je de verdunde “eaus”. Eau de parfum bevat 10-20% geurstoffen waardoor een paar druppels al voldoende zijn. Een eau de toilette heeft wat minder bestanddelen. Deze is vaker op een dag te gebruiken en voordeliger. Tenslotte, is de eau de cologne de lichtste type. Met slechts 2-5% geurstoffen, is cologne erg verfrissend.

Meestal zijn de bestanddelen opgelost in alcohol. De alcohol verdampt vrij snel na het opspuiten en laat zo de geurstoffen achter op je huid. Als je liever geen alcohol op je huid wil door allergieën of een gevoelige huid, dan kun je voor een luchtje op oliebasis kiezen. Het verschil is dat geurtjes of oliebasis alle noten in één keer onthullen, verwijl die op alcoholbasis de noten afwisselend afgeven.

Zo kies je de perfecte parfum

Om een geurtje te vinden die bij jou past, kun je beginnen met het beslissen voor welke type je gaat. Een sterke parfum of een lichte eau de cologne. De prijsklasse hangt hier ook vanaf. Hiernaast heb je ook nog keuze uit spray of roll-on. Een spray bereikt een wijder gebied en komt wat sterker naar voren dan een roll-on. Roll-ons zijn perfect voor “on the go” omdat ze kleiner zijn voor in te tas. Hiernaast zijn de makkelijk te doseren en discreet. De geurstoffen zijn wel hetzelfde in beide producten, dus ze ruiken wel identiek.

Als je een geurtje op doet dan duurt het ongeveer 20 Min. voordat ie helemaal tot leven komt. Waar je het aanbrengt heeft ook nog invloed op hoe sterk de noten naar voren komen. Op warme plekken blijft een geur langer hangen en verspreid het zicht beter. Iedereen kent de nek en polsen, maar je knie- en armholtes zijn nog beter. De navel is een minder bekende optie maar wel effectief: warm en perfect om de geur te “bewaren”.

Een luchtje is dus persoonlijk en soms duurt het even voordat je een match vindt. Ga lekker op onderzoeksreis door de glorieuze wereld van parfums voor vrouwen. Kies er een paar zodat je kan afwisselen: dan blijf je jouw favoriete luchtjes ruiken.

Een selectie van onze favorieten: