accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Catalogusvan Ray-Ban

Zie nieuwe items van dit merk in je tijdlijn
+ Opgeslagen! Je krijgt nu nieuwe items van dit merk te zien in je tijdlijn
Merk
m
Nieuw binnen
192 artikelen

Ray-Ban Zonnebrillen

Het Aviator Model

Van luchtvaart, naar streetwear

Zoals je je waarschijnlijk kan voorstellen, komen de zonnebrillen van Ray-Ban niet zomaar uit de lucht vallen. Echter kennen ze wel hun oorsprong hoog in de lucht: namelijk in de luchtvaart! Zo’n tachtig jaar geleden kreeg het Amerikaanse designerduo Bausch & Lomb vanuit de Amerikaanse luchtmacht de opdracht om een zonnebril te ontwerpen, speciaal gemaakt voor piloten. De twee ontwerpers kwamen met een licht metalen montuur op de proppen, dat voorzien was van druppelvormige glazen uit groen getint mineraal glas. Dit gaf de piloten extra veel bescherming tegen UV-straling, waarvan zij boven in lucht erg veel last hadden. De bril was een dergelijk succes onder de piloten, dat het brilletje automatische de naam ‘Aviator’ meekreeg.

Echter, in een mum van tijd bereikte het model ook de mensen op het land! De bril transformeerde van een functionele ‘werk-bril’ in slechts enkele maanden tijd tot een hip mode-item. De combinatie van de chique uitstraling en het vernieuwende montuur maakte van de Aviator het ideale accessoire. De bril verscheen in films, series en op de neuzen van diverse celebraties. Tegenwoordig blijft de Aviator geregeld opduiken. Dit tijdloze model mag dan ook met recht een ‘blijvertje’ genoemd worden. De Aviator is een waar icoon geworden dat in tal van handschoenenkastjes opgeborgen ligt om tevoorschijn te worden gehaald zodra de zon de kop opsteekt.

Aviator
@zalando Het klassieke Aviator model in onze webshop

Ray-Ban Zonnebrillen

Het Erika model

Een van de meest gewilde modellen

Naast de welbekende pilotenbril, het originele Wayfarer-model en de retro Clubmasters, is Ray-Ban met een relatief nieuw model op de markt gekomen. Maak kennis met: het Erika-model! Dit montuur heeft een aantal jaar geleden haar intrede gedaan en sindsdien brengt Ray-Ban allerlei variaties van de Erika op de markt. Kenmerkend aan dit zonnebrilmontuur is haar unieke rubberen vormgeving en haar matachtige coating. Daarnaast zijn de pootjes van dit model iets dunner in verhouding tot andere modellen, waardoor de Erika een verfijnde uitstraling krijgt. Met dit model zet je op een subtiele manier de puntjes op de I van jouw zomerse outfit.

Wist je dat:
De naam Ray-Ban is afgeleid van de Engelse woorden 'Ray', wat 'straal' betekent en 'to ban', wat uitbannen betekent?

Erika model
@zalando Het Erika model in onze webshop