445 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Ray Ban

Er is werkelijk geen outfit te bedenken waarbij een Ray Ban zonnebril niet bij staat. Sterker nog, dit is het type zonnebril dat je look een lift geeft. Je strandkloffie van casual shorts, shirt en slippers wordt met een Clubmaster of Titanium Aviator ineens intrigerend. In je beste zomerjurk of rok een terrasflirt vakkundig negeren, zet je Ray Ban zonnebril op en gluur af en toe even verleidelijk over het randje. Bad hair day en een fashion dip in joggingbroek? Laat Ray Ban je reputatie redden.

Ray Ban zonnebrillen waar je niet omheen kan

Eind jaren dertig werd het eerste model Ray Ban zonnebril ontwikkeld op verzoek van de Amerikaanse luchtmacht. Aviator, zoals de bril uiteindelijk werd genoemd, is dan ook meer dan zomaar een naam. Het ontwerp en de kwaliteit van deze zonnebrillen zijn simpelweg van ongeëvenaarde hoogte. De typisch groene tint en druppelvorm van de mineraal glazen gaven de gevechtspiloten de noodzakelijke UV-bescherming en Ray Ban zijn legendarische look.

Ray Ban

De Wayfarer mocht in de jaren vijftig voor het eerst naast de Aviator staan in de Rayban collectie, maar vond in de jaren tachtig pas echt gretig aftrek. Door films en series als de Blues Brothers en Miami Vice, en dragers als Madonna en Michael Jackson werd de Wayfarer herontdekt. Sindsdien is het een van Ray Ban’s meest populaire silhouetten. Geen zelf-respecterende superster die de straat op gaat zonder een Wayfarer, zodra er ook maar een zonnestraal is te zien. Of op dagen dat er even geen behoefte is aan oogcontact met de paparazzi. Van royalty tot rappers, popsterren tot politici, Ray Ban is de bril.

Ray-Ban Zonnebrillen

Het Aviator Model

Van luchtvaart, naar streetwear

Zoals je je waarschijnlijk kan voorstellen, komen de zonnebrillen van Ray-Ban niet zomaar uit de lucht vallen. Echter kennen ze wel hun oorsprong hoog in de lucht: namelijk in de luchtvaart! Zo’n tachtig jaar geleden kreeg het Amerikaanse designerduo Bausch & Lomb vanuit de Amerikaanse luchtmacht de opdracht om een zonnebril te ontwerpen, speciaal gemaakt voor piloten. De twee ontwerpers kwamen met een licht metalen montuur op de proppen, dat voorzien was van druppelvormige glazen uit groen getint mineraal glas. Dit gaf de piloten extra veel bescherming tegen UV-straling, waarvan zij boven in lucht erg veel last hadden. De bril was een dergelijk succes onder de piloten, dat het brilletje automatische de naam ‘Aviator’ meekreeg.

Echter, in een mum van tijd bereikte het model ook de mensen op het land! De bril transformeerde van een functionele ‘werk-bril’ in slechts enkele maanden tijd tot een hip mode-item. De combinatie van de chique uitstraling en het vernieuwende montuur maakte van de Aviator het ideale accessoire. De bril verscheen in films, series en op de neuzen van diverse celebraties. Tegenwoordig blijft de Aviator geregeld opduiken. Dit tijdloze model mag dan ook met recht een ‘blijvertje’ genoemd worden. De Aviator is een waar icoon geworden dat in tal van handschoenenkastjes opgeborgen ligt om tevoorschijn te worden gehaald zodra de zon de kop opsteekt.

@zalando Het klassieke Aviator model in onze webshop

Ray-Ban Zonnebrillen

Het Erika model

Een van de meest gewilde modellen

Naast de welbekende pilotenbril, het originele Wayfarer-model en de retro Clubmasters, is Ray-Ban met een relatief nieuw model op de markt gekomen. Maak kennis met: het Erika-model! Dit montuur heeft een aantal jaar geleden haar intrede gedaan en sindsdien brengt Ray-Ban allerlei variaties van de Erika op de markt. Kenmerkend aan dit zonnebrilmontuur is haar unieke rubberen vormgeving en haar matachtige coating. Daarnaast zijn de pootjes van dit model iets dunner in verhouding tot andere modellen, waardoor de Erika een verfijnde uitstraling krijgt. Met dit model zet je op een subtiele manier de puntjes op de I van jouw zomerse outfit.

Wist je dat: De naam Ray-Ban is afgeleid van de Engelse woorden 'Ray', wat 'straal' betekent en 'to ban', wat uitbannen betekent?

@zalando Het Erika model in onze webshop