Mode

2.223 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Sneakerverzamelaar en blogster Ginney Noa reist de hele wereld af om te gekke kicks te scoren. Vans waren haar eerste grote liefde en die adoratie is nooit bedaard. Benieuwd naar haar lovestory? Lees dan hier ons interview met deze sneakerhead!

Vans - de tijdloze skaterschoen

Ginney Noa - ginneynoa.com

Op haar blog introduceert Ginney Noa zichzelf als 'een kleine, creatieve sneaker-enthousiasteling'. Echter voegen wij daar graag nog 'van groots wereldformaat' aan toe om de omschrijving compleet te maken. Ginney blijkt namelijk te beschikken over een unieke gave waardoor ze zó passioneel over sneakers kan schrijven, dat je instant hebberig wordt. Haar creatieve blog zet aan tot het continu ontdekken van nieuwe kicks en unieke sneakeredities. Deze matchmaker from sneakerheaven opereert vanuit ons kleine kikkerlandje, maar kruist de hele wereld over om haar sneakercollectie met one-of-a-kind-editions aan te vullen.

Erg cool allemaal, maar toen we lazen dat mevrouw al 9 jaar schrijft over haar passie werden we extra nieuwsgierig naar haar favoriete sneakers 'uit vroegere tijden'. Verrassend genoeg bleken dit geen supersonische of mega exclusieve sneakers te zijn, maar oldskool klassiekers die iedereen nog wel kent van het schoolplein of het skatepark. Ontdek de oldtime favorites van Ginney Noa: Vans.

@GINNEYNOA

Het interview

December 2016 @GinneyNoa

Hey Ginney! Leg eens uit: waarom ben jij een Vans-fan?

Ik draag al Vans sinds ik vijftien ben. Het is eigenlijk het eerste paar sneakers dat ik helemaal zelf heb gekocht. Ik wist toentertijd niet zo goed wat ik aan mijn voeten wilde hebben, maar zat net op het Grafisch Lyceum in Rotterdam en iedereen liep eigenlijk op Vans. Toen ik ze eenmaal gepast had, wist ik dat ik ze nooit meer uit wilde doen. Ze liepen als ge-go-ten! Daarom draag ik ze nu nog steeds met veel liefde.

Hoe kan het dat deze skaterschoen is uitgegroeid tot zo’n trendy sneaker?

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe dat zo is gekomen. Ik droeg ze zelf net in de tijd dat de funky/gothic-stijl helemaal 'in' was. Iedereen droeg kleding met van die zwart-witte-blokjes en natuurlijk horen Vans daar bij. Ik denk dat het gewoon een schoen is geworden die 'altijd kan'. Je zult nooit fout zitten met een paar Vans. Het leuke is dat zelfs mijn ouders ze dragen! Je ziet ze ook veel bij artiesten, dat zal het ook wel interessanter maken voor mensen.

Hoe onderscheidt deze sneaker zich van andere gympies?

Het is en blijft natuurlijk een skateschoen. Hierdoor is de fitting net even anders dan bij 'normale' sneakers waardoor ze enorm lekker lopen. Verder ben ik met andere sneakers super voorzichtig en maak ik ze regelmatig schoon. Bij deze schoen is het totaal niet erg als ze helemaal versleten zijn. Met Vans doe ik vrijwel alles. Ik werk er in de weekenden mee achter de bar en doordeweeks sta ik erop in de winkel. Daarnaast hebben ze alle festivals dit jaar doorstaan!

Hoe draag je de Vans zelf het liefste?

Ja, hoe niet eigenlijk! Ik heb mijn lage Vans altijd wel aan met een pantalon waar ik een oversized shirt in steek. Mijn hoge Vans draag ik voornamelijk met een paar leuke sokken die er dan net boven uit steken, gecombineerd met een jurkje of een rok. Daarover draag ik dan meestal een groot bomberjack. Maar er zijn nog zo veel andere combinaties te verzinnen dat ik vooral wil benadrukken dat je Vans eigenlijk met alles kunt dragen!

Heb je wel wat combineertips om ons op weg te helpen?

Ik denk dat ik dan terug val op de sokken. Ik heb iets met opvallende sokken en eigenlijk mix ik ze het liefste met Vans. Je ziet ook veel mannen die dit doen: een net pak, met een paar vrolijke sokken en natuurlijk Vans eronder om look net iets extra's te geven. Voor vrouwen vind ik een rokje en hoge Vans een goeie look. Afgelopen zomer heb ik dit dan ook ontzettend vaak gedragen. Toen met een croptop, maar van de winter gooi ik er een leuke sweater over.

Wat is je leukste herinnering aan Vans?

Twee jaar geleden heb ik mijn eerste Vans Sk8-Hi gekocht in Los Angeles (nu volledig afgedragen!). Ik was al zo lang op zoek naar dit model en was daarom superblij. Ik heb ze toen kunnen dragen tijdens een fantastische shoot op het skatepark van Venice Beach. Een unieke ervaring. Hierna heb dit paar ook gedragen tijdens mijn trip naar de Grand Canyon: een bezoek wat een van mijn mooiste herinneringen ooit is! Ik denk dat ik er daarom ook zoveel waarde aan hecht. Ik heb dit met elke schoen eigenlijk wel, maar met mijn Vans is het net even anders.

Waarom heeft iedereen een paar Vans nodig?

Alles aan een paar Vans klopt gewoon. Ze zitten als gegoten, ze zijn er in verschillende stijlen en kleuren en je kunt ze helemaal kapot dragen. Verder is de prijs niet al te hoog, je koopt dus zo nog een paartje!

Wat wil je nog kwijt over dit model van Vans?

Deze sneaker staat in mijn top 10 lievelingsschoenen en aangezien ik er best veel heb, is dat denk ik wel een grote eer! ;)