accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Briljante Zonnebrillen

Zonnebrillen bij Zalando
Zonnebrillen bij Zalando

Welke zonnebril past bij de vorm van jouw gezicht?


Zonnebriltrends

Oogverblindend!

De zonnebril: het kan zomaar de 'eyecatcher' van jouw look worden. Want naast het bieden van bescherming tegen UV-straling en overmatig zonlicht, maakt een lekker brilletje jouw look persoonlijk, compleet en geeft een leuk montuur jouw outfit net dat beetje extra.

Naast superstylish is een zonnebril ook uitzonderlijk handig. Er is niets fijner om vanachter jouw geblindeerde glazen ongegeneerd op een terras te zitten en 'mensen te kijken'. Bovendien is een zonnebril ook een fijne uitkomst na een zware nacht om de eventuele wallen te verdoezelen ;-).


De klassiekers

De Wayfarer, de Aviator of de Clubmaster: slechts een greep uit de klassieke, standaard zonnebril modellen. Met deze monturen weet je zeker dat je goed zit. Ze zijn tijdloos, maar niet old-fashioned. Perfect voor alle leeftijden, mannen of vrouwen. Wel hebben ze alle drie hun eigen karakteristieken.

De Wayfarer

Zo geeft de Wayfarer een hele coole, ietwat mysterieuze touch aan jouw outfit. Dit model dat zijn oorsprong kent in de jaren 50, is een geliefd item onder verschillende celebrities. Michael Jackson, Madonna en Blondie: allemaal hebben zij een Wayfarer op hun bekende neus gedragen. Maar de grootste fans zijn misschien wel de broeders van het iconische duo The Blues Brothers. Tijdloos!


de Aviator - Pilotenbril

Het Aviatormodel, ook wel bekend als de pilotenbril, kent zijn oorsprong in het leger. Het is dan ook een bekende militaire piloot geweest die dit montuur zo populair heeft gemaakt. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer de lucht in om dit montuur te dragen. Tegenwoordig draagt jong en oud deze zonnebril en geeft het elke outfit instant een stoere twist.


De Clubmaster

Het Clubmasters-model is pas sinds korte tijd weer in het straatbeeld te vinden. Vintage en oldskool- zo zou je dit groovy model het beste kunnen beschrijven. Hoewel ook dit model oorspronkelijk uit de vorige eeuw stamt, past hij door het gebruik van gekleurde glazen en uitzonderlijke pootjes ook helemaal in de 21ste eeuw!


Zonnebrillen: de perfecte manier om naar mensen te staren zonder betrapt te worden. Het is net Facebook, maar dan in real life

Miauw! Het cat eye model

Wil jij liever iets moderners op jouw neus zetten en ben je niet bang om uit jouw comfortzone te stappen? Denk dan eens aan de nieuwste trend: het zogenoemde Cat Eye model! Door de omhooggekrulde hoeken creëer je een cool en glamours effect. Een paar pumps en een strakke trenchcoat erbij en de look is compleet. Met deze bril koop je zeker geen kat in de zak ;-).


Het ronde brilletje

Een rond montuur doet je misschien denken aan ietwat nerderige types zoals Albert Einstein of Harry Potter. Niet de meest fashionable karakters natuurlijk. Maar niets is minder waar. Zij waren hun tijd al ver voor want het ronde montuur is nu superhip! Wanneer de nerdy stijl toch niet helemaal jouw ding is, kun je ook kiezen voor de hippie-stijl. Denk aan culthelden zoals Kurt Cobain of The Beatles. Combineer de bril met een paar flared jeans, wat franjes en ga voor de Love en Peace-look!


De spiegel reflex glazen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de coolste zonnebril van het strand? Ook dit seizoen is de spiegelglazen trend aanwezig. Een tikkeltje mysterieus is dit type glazen wel. Niemand ziet waar jouw ogen naartoe rollen: ideaal wanneer je lekker wilt rondkijken zonder dat iemand het merkt!


Welk model past bij mij?

Zoveel monturen, zoveel keus! Maar welke zonnebril past nu het beste bij jou? Het is erg belangrijk om te kijken naar de grootte en vorm van jouw gezicht. Wanneer je een klein hoofd hebt, kan een te grote bril ervoor zorgen dat je in het niet valt. Andersom kan een te kleine bril je dikker doen lijken dan dat je werkelijk bent. Wanneer je over een hoekig gezicht beschikt, kan een ronde zonnebril zorgen voor meer nuance. Een hoekige zonnebril geeft mensen met een hartvormig gezicht vaak net dat beetje extra 'body' waardoor hun gezicht iets meer uitgesproken wordt. Bekijk hier op de pagina op de vorm van jouw gezicht en bekijk welke monturen het beste bij jou passen!