Populaire filters
426 items weergegeven

De come-back van de Reeboks Classics

Ginney Noa - ginneynoa.com

Op haar blog introduceert Ginney Noa zichzelf als 'een kleine, creatieve sneaker-enthousiasteling'. Echter voegen wij daar graag nog 'van groots wereldformaat' aan toe om de omschrijving compleet te maken. Ginney blijkt namelijk te beschikken over een unieke gave waardoor ze zó passioneel over sneakers kan schrijven, dat je instant hebberig wordt. Haar creatieve blog zet aan tot het continu ontdekken van nieuwe kicks en unieke sneakeredities. Deze matchmaker from sneakerheaven opereert vanuit ons kleine kikkerlandje, maar kruist de hele wereld over om haar sneakercollectie met one-of-a-editions aan te vullen.

Rijkhalzend kijken wij dan ook uit naar haar laatste aankopen. Ditmaal viel Ginney Noa's scherpe sneakeroog op een paar Reebok Classics in een tint die net even anders is dan anders, namelijk oud-roze. Denk jij bij 'pink' gelijk aan Barbie's en bijbehorende tuttigheid? Niets is minder waar. Check hier waarom Ginney Noa een ware lovematch heeft gescoord met deze geëvalueerde '90-tennisschoen.

@GinneyNoa

Het interview

December 2016

Hey Ginney!Waarom wil je graag dit paar sneakers in de spotlight zetten?

Ik ben Reebok gaan dragen toen de 90s style weer een beetje terug kwam. Ik denk dat ik zo’n drie jaar geleden mijn eerste paar van dit oldskool sportmerk heb gekocht. Dit waren ook Reebok Classics maar dan helemaal wit met een gumsole. Ik heb deze helemaal afgedragen en er super veel plezier van gehad. Daarom vond ik het tijd voor een nieuw paar, maar dan wel in een andere, meer experimentele kleur. En toen kwam ik deze tint tegen: oud-roze it is!

Hoe kan het dat de Reebok van een functionele tennisschoen is uitgegroeid tot een trendy sneaker?

Ik denk dat dit voornamelijk komt door de samenwerkingen die Reebok afgelopen jaren heeft gedaan met verschillende stores en sneakerheads. Zelf heb ik ook veel collaboraties met verschillende sneakerwinkels mogen doen, waardoor ik ook menig Reebok-model in mijn handen heb gehad. Onder andere hierdoor heeft Reebok de nodige awareness gegenereerd en zichzelf weer terug op de kaart gezet.

Wat vind je van het brand Reebok in het algemeen?

Ze hebben een goeie comeback gemaakt. Ik vond dat Reebok een tijdje ‘eruit’ heeft gelegen qua naam. Maar ik zie ze steeds vaker en dat is goed om te zien. Vooral de retro looks die vind ik erg tof.

Wat is het mooiste paartje Reeboks?

Ik vind dat de Reebok Husky pack een ontzettend mooie kleurcombinatie heeft. De lichtroze-tint uit die collectie vind ik zo mooi dat het een van mijn lievelingskleuren is geworden. Een van de meest unieke uitvoeringen was de samenwerking met BAIT, de Amerikaanse schoenen retailer. Vanwege de lancering van de bioscoopfilm 'Ted', over de gelijknamige, ietwat asociale maar toch geniale teddybeer, heeft Reebok toen een Pump Fury gemaakt met een stoffen berenhuidje. Zó vet!

Hoe draag je Reeboks het liefste?

Toch wel met een goede boyfriend- of mom jeans. De jaren negentigstijl is helemaal mijn ding geworden. En dat is mooi, want zelf ben ik ook proud to be born in the ninetees! Verder combineer ik het met een lange jas tot de enkels, een oversized blouse en een designer tas. Om het af te maken: het haar los en een muts op!

Tenslotte, waarom heeft iedereen een paar Reeboks nodig?

Zoals de naam al doet suggeren zijn de Reeboks Classics toegetreden tot de klassiekers onder de sneakers. En iedereen weet: met klassiekers maak je nooit een misser. Dat maakt hem voor mij, als sneaker collector, onmisbaar in mijn collectie!