Mode

Populaire filters
79 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Met Weleda kies je voor 100% natuurlijke beauty

Weleda gelooft in de kracht van de natuur en alle producten zijn dan ook helemaal natuurlijk. Zo blijf je met een gerust hart mooi en verzorgd.

Het ontstaan van de Weleda-filosofie

Je hebt vast weleens van antroposofie gehoord. Deze leer gaat ervan uit dat het lichaam, de geest en de ziel verbonden zijn met de rest van de wereld. De filosoof en natuurwetenschapper dr. Rudolf Steiner stond aan de wieg van de antroposofische leer. Hij meende dat het menselijk lichaam zichzelf kan helen, maar dat het daarbij af en toe wel een helpend handje kan gebruiken. Samen met de Nederlandse vrouwenarts dr. Ita Wegman, richtte hij in 1921 Weleda op. Ze ontwikkelden samen een volledig gezondheidsprogramma op basis van natuurlijke ingrediënten. Ze legden ook biodynamische tuinen aan, waar op duurzame wijze grondstoffen werden geteeld.

Bijna honderd jaar later is er eigenlijk weinig veranderd. Weleda werkt nog steeds met natuurlijke grondstoffen die op een duurzame manier worden geteeld. Een van de doelen van het verzorgingsmerk is het herstellen van de bloemrijke natuur in Nederland, dus het is niet vreemd dat het bedrijf sinds 2015 een officiële partner van Natuurmonumenten is.

Bij Weleda Naturals in Duitsland, een stuk grond van twintig hectare, wordt een deel van de ingrediënten op biodynamische wijze geteeld. Je vindt daar tevens een bezoekerscentrum. Op andere plekken in de wereld worden er ook ingrediënten voor Weleda verbouwd, zoals in Peru, Spanje en Hongarije. Ook daar worden alle producten geteeld met respect voor de natuur, dus het leefmilieu en de diversiteit worden tot het uiterste beschermd.

Dat alles vind je terug in de kwaliteit en puurheid van de producten. De verzorgingsproducten en geneesmiddelen worden in Duitsland en Frankrijk geproduceerd en inmiddels in meer dan 50 landen verkocht.

Planten in de hoofdrol

Planten vormen de basis van de producten van Weleda. In de verzorgingsproducten speelt één plant meestal de hoofdrol. Deze plant heeft de juiste eigenschappen voor een specifiek huidtype:

  • Gevoelige huid – amandel: verzacht en kalmeert, verbetert de barrièrefunctie van de huid en is hydraterend. Je huid wordt zachter en soepeler.
  • Jonge huid vanaf 20 jaar – iris: hydrateert en verzorgt, je huid krijgt een frisse en verzorgde uitstraling.
  • Eerste lijntjes vanaf 30 jaar - wilde roos: vitaliseert en hydrateert, je huid wordt elastischer en vitaler.
  • Rijpe huid vanaf 40 jaar – granaatappel: vol anti-oxidanten, stimuleert celvernieuwing, je huid wordt steviger en gladder.
  • Rijpe huid vanaf de menopauze – teunisbloem: versterkt, reactiveert de natuurlijke huidfuncties, je krijgt een verbeterde huidstructuur en verstevigde gezichtscontouren, en vrije radicalen