Filter1

Vaude
Catalogus

213 items weergegeven

Alpinist Wilco van Rooijen, bereikte onder anderen de top van Mount Everest en de K2. Daarnaast begeleidde hij grote expedities naar de Noord- en Zuidpool. Kortom: deze avonturier weet alles van outdoorkleding. Een van zijn favoriete merken is VAUDE. Lees mee en ontdek waarom.

TERUG NAAR DE NATUUR MET VAUDE Interview met alpinist Wilco van Rooijen

Februari 2017

Wat is de achtergrond van het merk?

VAUDE is een Duits familiebedrijf dat ooit begon met het verkopen van berg- en sportuitrusting. Het is in 1974 opgericht door Albrecht von Dewitz. De naam VAUDE is afgeleid van zijn initialen: v.D. Ze verkopen geweldige kwaliteits producten en blinken uit in hun inspanning om elk onderdeel van productie duurzaam te maken. Tegenwoordig is VAUDE ook niet meer weg te denken uit de ‘urban outdoor’ trend.

Waarom draag jij VAUDE?

VAUDE is in mijn ogen hét outdoormerk dat enorm hard werkt aan een duurzame productie. Dat is essentieel als je als outdoorliefhebben van de natuur wilt blijven genieten. Ik als bergbeklimmer ben letterlijk afhankelijk van schone lucht en wil net als de natuur circulair zijn. Ik geloof niet in lineaire productie waarbij je kleding na gebruik chemisch afval is geworden omdat we het niet kunnen recyclen. Daarom neem ik nu deel aan de Clean2Antartica expeditie. Dit is de schoonste expeditie ooit, waarbij we gebruik maken van de zelfgebouw SolarVoyager: een voertuig gemaakt van gerecycled plastic afval en rijdend op zonne-energie.

Wat maakt VAUDE uniek?

Het bedrijf gebruikt 100% groene stroom en zet zich actief in om schadelijke chemicaliën, afval en verpakkingsmateriaal te verminderen in hun productieproces. Het draagt verschillende ecologische keurmerken, wordt vaak geprezen om hun ecologische innovatie en heeft al talloze awards op zijn naam staan. Ook vind ik het mooi dat het een familiebedrijf is, dat maakt de relatie met het product veel persoonlijker. Er klopt een hart in dit bedrijf.

Wil je meer weten over Wilco van Rooijen en ben je benieuwd naar de optimale voorbereiding op een wandelvakantie? Ontdek Wilco's tien gouden tips en bestijg goed uitgerust elke bergtop.

Ben je op zoek naar de juiste wandelschoenen voor een outdoor trip? Bekijk dan hier onze wandelschoenen guide en kies het paar wat het beste bij jou past.

Let's go!