Catalogus

St.Tropez: voor de ultieme golden glow,het hele jaar door

Of je nu een natuurlijk uitziende sunkissed huid wilt, een langdurige golden glow of een ultradonker brons: St.Tropez heeft een product voor elke look en elk schoonheidsregime. Word een zelfbruinexpert en geef je teint een boost, zodat je nooit meer met melkflessen de deur uit hoeft.

Wat is je huidtype?

Zelfbruiner is een van de meest geliefde, maar ook zeker een van de meest gevreesde beautyproducten. Als je de verkeerde kleur kiest, kan je look er al snel fake uitzien. Ga je voor het eerst met zelfbruiner aan de slag en weet je niet welke kleur het beste is voor jouw huid? Om mislukkingen te voorkomen, is het belangrijk eerst goed naar je huidskleur en -type te kijken en de intensiteit van de zelfbruiner daarop af te stemmen. De zelfbruiners van St.Tropez zijn namelijk beschikbaar in verschillende intensiteiten, dus match deze altijd met jóuw huid.

 • Huidtype 1: je verbrandt snel en wordt niet of nauwelijks bruin. Je hebt een zeer lichte huid, vaak met sproeten, en rood of lichtblond haar.
 • Huidtype 2: je hebt een lichte huid, (donker)blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Je huid wordt langzaam bruin en je verbrandt als je te weinig oppast.
 • Huidtype 3: je hebt donkerblond tot bruin haar en een donkere oogkleur. Je huid is waarschijnlijk (licht) getint. Je wordt redelijk makkelijk bruin in de zon en verbrandt minder snel.
 • Huidtype 4: je hebt een donkergetinte huid, donker haar en donkerbruine ogen. Je wordt snel bruin en je verbrandt zelden tot nooit.

Zo word je beach ready

Je kunt veel langer van de zelfbruiner genieten als je je huid goed voorbereidt. Exfoliëren is een must als je langdurig en gelijkmatig wilt bruinen. Het product kan zo nog dieper in de huid doordringen. Scrub je lichaam een dag of twee voordat je met zelfbruiner aan de slag gaat en verzorg je huid alvast met een voorbereidende moisturizer van St.Tropez. Deze zorgt voor een optimale kleur, zowel voorafgaand aan je tan-sessie, als naderhand.

Het verwijderen van dode huidcellen en hydrateren van droge plekjes zorgt er ook voor dat je geen donkere vlekken krijgt zodra je de zelfbruiner aanbrengt. Begin met je zelfbruiner bij je voeten en enkels en werk dan omhoog. Dit voorkomt eventuele onnatuurlijke vegen en kreukels door het vooroverbuigen. Doe je armen als laatst. Wees niet bang om royaal te zijn met het aanbrengen van zelfbruiner. Méér product zal niet resulteren in een donkerdere kleur, maar als je te weinig gebruikt hebt, bestaat de kans op een ongelijke kleurtoon.

Ga je je gezicht bruinen? Wees dan extra voorzichtig! Gebruik een klein beetje face tan op de plekken waar je door de zon op natuurlijke wijze het eerst zou kleuren (je neusbrug, de appels van je wangen, je kin en je voorhoofd). Blend vervolgens naar buiten. Zorg dat je niet te veel aanbrengt boven je lip, want dit kan een vervelende donkere schaduw geven. Als je op zoek bent naar een subtiele bruine kleur die zich in de loop van de tijd geleidelijk versterkt, dan heeft St.Tropez ook een dagelijkse gezichtslotion, die de kleur langzaam opbouwt.

Kies je zelfbruiner altijd op basis van je huidskleur, niet op basis van je gewenste tan-niveau. Lichte huidtinten krijgen het mooiste resultaat met de light to medium tint. Kies met een olijf- of donkerdere huidskleur voor medium to dark.

Tien tips om te zorgen dat je kleur zo lang mogelijk mooi blijft

 • Bij jij een echte tan-junkie? Scrub je huid regelmatig om ophoping te voorkomen. Verschillende lagen product over elkaar heen kunnen leiden tot een ongelijkmatig resultaat.
 • Geef je huid minimaal 24 uur rust na het waxen of scheren, voordat je begint met zelfbruiner.
 • Breng de avond voor het bruinen een vochtinbrengende bodylotion of crème aan. De meestvoorkomende oorzaak van een vlekkerige teint is droge huid, dus het is cruciaal om probleemgebieden (polsen en handen, ellebogen, knieën, enkels en voeten) vóór je tan-beurt van een laag vochtinbrengende crème te voorzien.
 • Houd de handpalmen schoon en gebruik bij voorkeur de applicatiehandschoen van St.Tropez bij het aanbrengen. Gebruik voor de rug van je handen een zelfbruiner verdund met een hydraterende crème. Toch een foutje gemaakt? Daarvoor heeft St.Tropez gelukkig een speciale remover, die je tot maximaal vier uur na het bruinen kunt gebruiken.
 • Maak je echt geen zorgen om twee keer over hetzelfde gebied te gaan – de kleurtint zal alleen onregelmatig zijn wanneer je plekjes mist, niet als je dubbel smeert.
 • Wrijf je zelfbruiner niet in. Zachte, oppervlakkige en draaiende bewegingen maken is genoeg. Zo kun je het product zijn werk laten doen. Te hard wrijven kan juist voor een ongelijkmatig eindresultaat zorgen.
 • Je kleur zal niet dieper worden naarmate je het product langer laat intrekken ​​dan op de verpakking staat aangegeven. Voor een dieper bruine tint kun je de tan opnieuw aanbrengen. Twee tot drie dagen op rij geeft je een heel diepe, rijke bronzen kleur.
 • Wanneer je je tan hebt aangebracht, draag dan bij voorkeur losse, donkere kleding en vermijd strakke onderkleding. Alles wat op de huid drukt, kan het resultaat beïnvloeden en onregelmatigheden veroorzaken. Ook kan het product zich aan natuurlijke stoffen gaan hechten.
 • Wacht tot de zelfbruiner volledig is ingetrokken voordat je weer gaat douchen. Dep je huid daarna droog in plaats van te wrijven. Als je gaat wrijven, heb je kans dat het product sneller vervaagt.
 • De handen en het gezicht vervagen sneller dan de rest van het lichaam. Breng een bronzing lotion van St.Tropez aan op je gezicht en de achterkant van je handen, om je bruine kleur langer mooi te houden. Als je een kleur-boost wilt voor de rest van je lichaam, gebruik dan elke twee tot drie dagen een St.Tropez intensifier en houd je huid altijd gehydrateerd.

Kun jij ook niet wachten om met de producten van St.Tropez aan de slag te gaan? Ga voor een stralende, gezonde look het hele jaar door. Met bovenstaande tips gaat het je zeker lukken.