Filter1

Obey Clothing
Catalogus

280 items weergegeven

Obey Clothing staat bekend als een stoer kledingmerk met invloeden uit de punk, skate- en rockwereld. Dat coole hoodies en baggy broeken standaard onderdeel van de collectie zijn, was je wellicht al bekend. Maar wist je deze feitjes over Obey Clothing al?

Feiten over Obey Clothing

1. Je Obey uitspreekt als “oh-bee” (en niet als oh-bay)? 2. Het bedrijf in 2001 is opgericht door Shepard Fairey - een Amerikaanse straatartiest, graphic designer en illustrator - met de bedoeling om zo zijn rol als activist verder door te zetten. 3. Zijn eerste ontwerp was een absurde sticker, die hij toentertijd ontwierp voor een opdracht van zijn studie. Daarna groeide Obey uit tot een groots kunstproject dat voornamelijk werd gekarakteriseerd door tekeningen van de Amerikaanse worstelaar Andre The Gaint. Shepard ziet de kledinglijn eigenlijk als een soort canvasdoek waarop hij zijn idealen projecteert en gebruikt als medium om ze de wereld in te sturen.

Obey Clothing spreek je uit als "Oh-bee" (niet "oh-bay")

4. Veel kledingstukken symbolen bevatten die geassocieerd worden met een communiste manier van propaganda. Het idee erachter is om -op een enigszins sarcastische manier- mensen duidelijk te maken dat ze voor zichzelf dienen te denken en hun eigen keuzes behoren te maken. 5. De pasvorm van de kledingstukken is geïnspireerd op legerkleding, werkkleding van bouwvakkers en skaters