Populaire filters
8 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

In 3 stappen met Clinique for Men naar een gezonde huid

Ben je weleens minder blij met je huid en zoek je een passende oplossing? Speciaal voor mannen heeft Clinique for Men een overzichtelijk en snel stappenplan ontwikkeld om je huid gezond te houden.

Waarom is een gezonde huid zo belangrijk?

De huid vormt een barrière tegen de buitenwereld en houdt schadelijke stoffen en ziektekiemen tegen. Door allerlei omgevingsfactoren, genen en leeftijd raakt je huid vocht kwijt en verliest je lichaam de beschermende barrière.

Eet je gezond, drink je genoeg water en bescherm je je huid tegen zon en vorst? Mooi, dat is een prima begin. Maar je kunt je huid ook een extra handje helpen. Clinique for Men heeft hiervoor een drie-stappenplan ontwikkeld:

  • reinigen
  • exfoliëren
  • hydrateren

De drie stappen van Clinique for Men

Allereerst reinig je de oppervlakte van je huid, want dagelijks hopen zich daar stof, vuil, vet, zweet en dode huidcellen op. Dit kan met een face wash of speciale zeep, in de ochtend én avond.

Bij de volgende stap scrub je je huid voorzichtig, om deze tot diep in de poriën te reinigen. Gebruik voor je gezicht altijd een fijnere scrub dan voor je lichaam, want daar is de huid gevoeliger. Sla de huid rond je ogen over. Scrubben hoeft trouwens niet elke dag; twee of drie keer per week is voldoende.

Nu ben je klaar voor de laatste stap: een vochtinbrengende crème. Je huid krijgt vocht en voeding en de pH-balans wordt hersteld. Je huid wordt flexibeler, kan aanvallen van buitenaf weer beter aan en ziet er simpelweg gezonder en beter uit. En jij dus ook!

Kun je niet even een paar stappen tegelijk doen of iets overslaan? Nee, beter van niet, want de stappen versterken elkaar: als de oppervlakte van je huid niet schoon is, kun je niet resultaatgericht scrubben. En als je niet eerst tot in de poriën reinigt, kan je huid de vochtinbrengende crème niet voldoende opnemen.

Oh, en nu je huid weer gezond is, kan hij al het andere als zonnebrandcrème, aftersun en oogcrème natuurlijk ook beter opnemen.

Maar, ik heb geen droge huid!

Niet iedere huid is hetzelfde, maar je wilt je huid wel gezond houden. Daarom heeft Clinique for Men allerlei producten, zoals vochtinbrengende crèmes, voor verschillende huidtypes ontwikkeld. Bepaal eerst je huidtype, en bepaal aan de hand daarvan jouw routine.

  • Droge huid: voelt overal trekkerig aan.
  • Droog-gecombineerd: je wangen voelen droog aan, weinig problemen in de T-zone (tussen je ogen en over je neus).
  • Gecombineerd-vettig: geen problemen bij de wangen, maar in de T-zone is je huid vettiger.
  • Vette huid: je huid glimt en je poriën raken snel verstopt.

Omdat ieder huidtype andere behoeftes heeft, is het belangrijk een product te kiezen dat bij jouw huid past. Een bijkomend voordeel bij Clinique is dat alle producten op allergenen getest en daarnaast 100% parfumvrij zijn.