Beauty accessoires voor dames

Populaire filters
111 items weergegeven

Het gemak van alles-in-één: make-upsets

Make-upsets bestaan tegenwoordig in alle vormen en maten. Sommige setjes bevatten simpelweg make-up in dezelfde kleur, zoals een lippenstift en nagellak. Andere sets hebben juist alles wat je nodig hebt om je gezicht te shapen of om je ogen mooi aan te zetten. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dus we geven graag wat inzicht in de mogelijkheden!

Make-upsets: alles bij elkaar voor elke dag

Een make-upset is bovenal handig: je weet dat de producten zowel qua textuur als qua kleur mooi bij elkaar aansluiten. De sets zijn verkrijgbaar met verschillende make-upsoorten, niet enkel blushes of oogschaduws. We noemen een aantal sets die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken.

Zo zijn er bijvoorbeeld sets die speciaal zijn samengesteld om je gelaat te highlighten. Door de verschillende kleuren in een set, zet je jouw favoriete features maximaal in de spotlights en kan je geleidelijk de juiste glow opbouwen, zonder alles zelf bij elkaar te hoeven zoeken. Nog niet zeker hoe dat highlighten in z'n werk gaat? De meeste sets bevatten tips en tricks hoe je als een pro met licht en schaduw kunt spelen. Ook online zijn heel wat tutorials te vinden. En vergeet niet, oefening baart kunst!

Sets voor het shapen van je gezicht

Hetzelfde geldt eigenlijk voor contouring. Een setje met contoursticks bevat meestal een paar kleuren en soms zelfs verschillende texturen. Hiermee kun je bijvoorbeeld je jukbeenderen hoger doen lijken of jezelf in no time een scherpere kaaklijn aanmeten. Je werkt hierbij altijd met een tint die lichter is dan je eigen huidskleur en eentje die donkerder is, om schaduw aan te brengen. Breng de donkere kleur aan op de zijkant van de neus, de kaaklijn en onder de jukbeenderen. Voor een warme gloed breng je bronzer aan op de neus, kaken, kin en het voorhoofd. Werk af met een highlighter op de neusbrug, de cupidoboog en bovenaan je jukbeenderen; alle plekken die het meeste licht vangen.

Je kunt daarnaast contouren met poeder of met een crème-achtig potlood, afhankelijk van wat er in je set zit. In tegenstelling tot een poeder, moet je bij een crème-achtige textuur wel opletten dat je niet te veel product aanbrengt, want een potlood bevat veel meer pigment. Je kunt de potloden een beetje nat maken voor een subtiel, natuurlijk effect. Soms komt een set compleet met kwast, maar aarzel anders niet om te investeren in een goed exemplaar. Een goede contourkwast is schuin afgesneden, zodat hij de natuurlijke vorm van je gezicht kan volgen.

Tips voor contouring:

  • Begin altijd met een primer en foundation, voor een sterke basis. Deze zijn persoonlijk en daarom meestal niet in een set te vinden.
  • Daarna neem je de lichtste kleur, die je aanbrengt met een contourkwast of een sponsje. De lichte kleur breng je aan bovenaan je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen, de neusbrug, onder je ogen en een beetje op de kin.
  • De donkere kleur breng je aan ter hoogte van de haarlijn, langs de zijkanten van je neus, onder je jukbeenderen en op je kaaklijn.
  • Tot slot is het tijd om alle kleuren goed te blenden. Dat kun je doen met een make-upsponsje of schone kwast. Zorg ervoor dat je de lichte en donkere kleur mooi in elkaar laat overlopen zonder dat je het effect verliest.

Make-upsets bieden soms een volledige oplossing voor alles wat je nodig hebt qua dagelijkse make-up. Wij vinden dit vooral erg handig voor de dagen dat je iets langer in bed wil blijven liggen, want het is een perfecte to-go oplossing. Daarnaast bespaart het natuurlijk ruimte in je badkamer en zien de sets er lekker georganiseerd uit.

Laat je ogen stralen

Als je graag de bloemetjes buitenzet, dan is een feestelijke make-upset voor een avondje stappen een goede investering. Er zijn heel wat make-upsetjes te vinden met glitter of oogschaduwkleuren voor als het net eens dat tikkeltje meer mag zijn. Het perfecte party-accessoire om op te vallen! Ready for some Saturday Night Fever?

Breng voor een glitterende oogopslag altijd eerst een goede primer aan, voordat je aan de slag gaat met oogschaduw. Een primer beschermt de delicate huid van je ogen en zorgt er bovendien ook voor dat je oogschaduw langer mooi blijft - niet onbelangrijk als je van plan bent tot in de vroege uurtjes plezier te maken!

Breng daarna je 'gewone' oogschaduw aan met een kwast. Neem een andere kwast voor je glitter. Je kunt het beste kiezen voor een kwast die niet te groot is, zodat je de glitters nauwkeurig op je ooglid kunt aanbrengen. Dep voorzichtig wat glitters op de kwast en breng de glitters aan op het bewegende deel van je ooglid. Als je voor extra sparkle wilt gaan, breng dan nog een tweede laagje aan. Nadien blend je voorzichtig - met een schone kwast - tot je het gewenste effect hebt bereikt. Daarna nog een paar genereuze lagen mascara, et voilà! Klaar om te shinen op de dansvloer.

Matching nagelsets

Er zijn ook diverse make-upsets met oogschaduw of lippenstift en bijpassende nagellak. Want geef toe: als je er op en top wilt uitzien, dan verdienen ook jouw handen wat tender loving.

Drie basistips voor perfect gelakte nagels:

  • Wist je dat je een flesje nagellak beter niet kunt schudden voordat je aan de slag gaat? Daardoor kunnen er luchtbelletjes in de nagellak ontstaan. Rol het flesje gewoon een paar keer tussen je handen, zodat de lak een beetje opwarmt.
  • Bereid altijd eerst je nagelriemen voor. Duw ze een beetje naar achteren. Je kunt eventueel vooraf wat nagelriemolie aanbrengen. Dat werkt gemakkelijker.
  • Gebruik altijd een basecoat. Deze werkt als een primer voor je nagels, waardoor deze niet zullen verkleuren.

Dan is het tijd om te lakken. Begin in het midden van je nagel en werk dan de linker- en rechterkant af. Laat alles even drogen en kijk ondertussen naar je favoriete serie op je smartphone. Geduld is een deugd en wat afleiding kan helpen. Breng nu een tweede laag aan en laat opnieuw drogen. Werk ten slotte af met een laagje topcoat, om alles te sealen.

Jawel, een goede voorbereiding is het halve werk! Make-upsets zijn vaak zo compleet dat je verder niet al te veel zelf hoeft na te denken, waardoor je extra tijd kunt besteden aan de uitwerking van je kunsten. Met een beetje oefenen, zijn het straks je vriendinnen die bij jóu aankloppen voor tips.