Concealer

Populaire filters
711 items weergegeven

Zo gebruik je concealer voor een egale huid

Rode vlekjes of puistjes in je gezicht? Iedereen heeft daar weleens last van, maar soms wil je ze graag verhullen. Met een concealer maskeer je gemakkelijk oneffenheden in je huid of donkere kringen onder je ogen. Lees hier meer over de verschillende soorten concealer en hoe je het gebruikt.

Welke oneffenheden wil je graag camoufleren?

Na een nachtje te weinig slaap of bij ontsierende plekjes kan je huid soms wel wat hulp gebruiken om er weer fris uit te zien. Met een concealer

krijgt je huid weer een egale teint. Je camoufleert er namelijk makkelijk oneffenheden mee, zoals: 

  • acné en grote huidporiën
  • pigmentvlekken en littekens
  • donkere kringen onder je ogen en een vermoeide huid  
  • lijntjes en rimpels

Deze maskerende crèmes zijn er voor elke huidkleur en -type. Je vindt ze in vloeibare vorm, als stick en als volle crème, van licht tot donker. Sommige producten verhullen vlekjes of donkere plekken volledig, bij andere schijnt je huid er nog een beetje doorheen. Kies het product dat het best bij jou en je huid past.

Kies de juiste concealer voor jouw huid

Als je op zoek gaat naar een camouflerend product, is de juiste kleur erg belangrijk. Het is natuurlijk het mooist als je gezicht niet te veel afsteekt bij je hals; beide huidskleuren moeten vloeiend in elkaar overlopen. Probeer de crème daarom niet zomaar uit op je handen of pols, maar op een neutraal stukje huid bij je kaaklijn.

Om donkere vlekken te maskeren, kies je een crème die één of twee tinten lichter is dan je huidskleur. Zo neutraliseer je de donkere delen. Houd bij je kleurkeuze ook rekening met de gelegenheid. Bij een avondje uit in een party-outfit zou je het natuurlijk wat dikker kunnen aanbrengen dan overdag naar je werk.

Een introductie in de diverse soorten

Net als bij andere vormen van gezichtsverzorging, heb je ook verschillende soorten concealers. Om te beginnen heeft je keuze natuurlijk te maken met wat voor jou fijn voelt wanneer je het product aanbrengt. Houd je van een dikke crème of juist van een vloeibare die snel intrekt? Liever een stick of uit een potje?

De volgende eigenschappen kunnen voor jou ook van belang zijn:

  • heeft het product een hydraterende werking zodat mijn huid meteen verzorgd wordt?
  • werkt het langdurig zodat ik er tot het eind van de dag goed uitzie?
  • is het product waterproof en dus bestand tegen zweet en vocht?

Om de juiste concealer te kiezen, is het goed om te weten wat mogelijk is. Het ene product dekt meer dan het andere en de ene crème is geschikter voor jouw huidtype dan de andere. Dat is een kwestie van experimenteren en uitproberen, maar met onderstaand overzicht maken we de keuze vast wat gemakkelijker voor je.

Natuurlijk met vloeibare concealercrème

Met een vloeibare concealer bepaal je zelf de mate van dekking, omdat je deze gemakkelijk uitsmeert. Houd je van een natuurlijke look? Breng dan een dun laagje aan zodat je de textuur van je huid er doorheen ziet. Met een deppende beweging kun je het pigment vervolgens langzaam opbouwen.

Heb je een droge huid? Kies dan voor een vloeibare crème met een satijnzachte finish. Puistjes en lijntjes camoufleer je goed met een matte finish. Wil je graag een stralende look? Gebruik dan een product met een lichte highlight onder je ogen voor een schitterende glow.

Camoufleren met een concealerstick

Een concealer in stickvorm is vaster dan een vloeibare en heeft een crèmeachtige samenstelling, vergelijkbaar met lipstick. Ook met een stick kun je zelf goed de mate van dekking bepalen. Daarnaast kun je er vrij precies mee werken en kleine oneffenheden snel wegwerken.

Sticks zijn verkrijgbaar in matte en satin finish en zorgen tevens voor een natuurlijk resultaat. Donkere kringen onder je ogen kun je er bijvoorbeeld goed mee verhullen. Gebruik je de satin variant, poeder dan af met een dun laagje transparant poeder zodat het eindresultaat langer blijft zitten.

Bedek met een maskerende crème

Voor een volledig dekkende concealer, kies je de volle crèmevorm. De dikke textuur is vooral geschikt voor het maskeren van bijvoorbeeld pigmentvlekken, schaduwen in je gezicht, donkere kringen onder je ogen of andere vlekken die een goed dekkende crème nodig hebben.

De crème-concealer is geschikt voor een droge, normale of gevoelige huid en is goed te combineren met een foundation. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat de dekkende crème niet in de fijne lijntjes gaat zitten.

Compact poeder voor een matte finish

De compacte poedervorm is geschikt voor bijna alle huidtypes - behalve de zeer droge - en geeft je huid een matte finish. Breng het poeder aan onder je ogen om donkere kringen een lichte, verhelderende kleur te geven. Ook fijne lijntjes camoufleer je goed met compact poeder.

Je brengt het gemakkelijk aan met een sponsje, waarmee je zelf de hoeveelheid kiest en uitsmeert. Net als met vloeibare crème of een stick, kun je met een sponsje gemakkelijk doseren en bepaal je zelf de dekking. Die varieert van licht tot medium.

Kleurcorrigerende concealers in combinatie met foundation

Soms zijn donkere kringen onder je ogen of vlekken in je gezicht zo hardnekkig, dat ze wat meer hulp kunnen gebruiken. De oplossing hiervoor is een kleurcorrigerend product. Een groene crème bijvoorbeeld maskeert roodheid of couperose, met een perzikkleur verberg je blauwe kringen.

De kleur van deze camouflerende crème kan nog enigszins zichtbaar zijn als je hem aanbrengt. Om dit te maskeren en de kleur te neutraliseren, breng je er een foundation over aan. Zo krijg je een mooie, egale teint zonder oneffenheden of vlekken.

Tips voor het aanbrengen van concealer

Een concealer kún je rechtstreeks op je huid aanbrengen, al werkt het natuurlijk het mooist op een goed gevoede huid. Alleen bij een droge of gevoelige huid is een verzorgende crème echt essentieel voordat je de camouflagecrème aanbrengt. Breng deze vervolgens waar nodig aan met schone vingers, een sponsje of een kwastje. Blend de crème daarna grondig, zodat deze vervaagt en overgaat in je huid of eventueel de foundation. Gebruik je je vingers? Maak dan deppende bewegingen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Zoals je ziet, komt er best wat kijken bij het kiezen van een camouflerend product, maar met een beetje oefening heb je het trucje zo geleerd. Voor een perfect resultaat probeer en experimenteer je simpelweg tot je hebt ontdekt wat het best bij jou én je huidtype past.