Lippenstiften

Populaire filters
1.254 items weergegeven

Lippenstift bestaat al heel lang

Lippenstift wordt al eeuwenlang gebruikt door allerlei verschillende volkeren. Oude beschavingen beschouwden kleur op de lippen als een statussymbool. Voor vrouwen, maar ook voor mannen was het ultiem genot.

De Egyptenaren hielden van een sterke look. Zwart oogpotlood in combinatie met een zwarte of paarse kleur op de lippen was in de oudheid heel gebruikelijk. De kleur werd verkregen door natuurlijke materialen fijn te malen. Vruchten, klei en zelfs insecten zijn voorbeelden van ingrediënten die in de lippenstiften van die tijd werden gebruikt. Andere beschavingen hielden meer van een glitterlook. Hiervoor gebruikten ze fijngemalen edelstenen.

Vandaag de dag zijn lipproducten onverminderd populair en zie je ze in bijna elke cultuur terug. Gelukkig zijn ze wel veel veiliger, beter en diverser geworden. Er is zoveel keuze aan kleur en soorten lipstick dat iedereen een look vindt die echt bij haar of hem past.

De verschillende soorten lipstick

Welke lipproducten zijn er en wat zijn de eigenschappen? De meest klassieke en vertrouwde vorm zijn de stiften. Ze bestaan in alle kleuren van de regenboog en de lippenstift is makkelijk aan te brengen. De crèmes zien er vaak natuurlijk uit en zijn ideaal voor droge of gevoelige lippen vanwege de hydraterende eigenschappen. Een glossy stift is ook hydraterend en laat je lippen voller lijken. Zelfs als je verder geen make-up opdoet en alleen snel een glossy kleur op de lippen aanbrengt, zie je er al snel frisser uit.

Vloeibare lippenstiften bevatten meer pigment en geven je een opvallende look. Ze zijn perfect om prachtig strakke lijnen te creëren. Verder blijven ze goed zitten, dus je kunt onbezorgd lekker eten, drinken en kussen zonder dat de kleur van je lippen wegtrekt. Ook zijn er matte lipproducten. Deze zijn mooi dekkend en blijven ook lang zitten. Voor een makkelijke applicatie en een egale look kun je de lippen van tevoren scrubben. Dit gaat gemakkelijk: maak je tandenborstel nat en beweeg deze over je lippen om de dode huidcellen te verwijderen. Of mix een eetlepel water met een theelepel olijfolie voor een zelfgemaakte lipscrub.

Om te voorkomen dat je mondmake-up uitloopt, kun je een lippotlood gebruiken. Trek met het potlood een randje om je lippen. Wil je niet dat het randje zichtbaar is, gebruik dan een nude lipliner of een potlood in dezelfde kleur als je lipstick. Je kunt je lippen ook voller laten lijken met een lipliner die één tint donkerder is dan je natuurlijke lipkleur.

De kleur van je lippenstift

Lippenstift is er in vele kleuren. Het is dus handig om te weten welke kleuren het beste bij je passen. Dit doe je op basis van je huidondertoon - deze kan warm of koel zijn. Om te bepalen of je een warme of koele ondertoon hebt, kijk je bijvoorbeeld naar je aderen. Zijn ze blauw, dan heb je een koele ondertoon. Zijn de aderen groenig, dan heb je een warme ondertoon. Nu kun je lipstick uitzoeken die past bij je type ondertoon. Bij een koele ondertoon staan lipkleuren met een blauwe of paarse ondertoon heel goed. Bij een warmere huidtype past een lipkleur met een bruine of oranje tint.

Je haarkleur speelt ook een belangrijke rol bij je kleurkeuze. Heb je bijvoorbeeld zwart haar, dan kun je best felle kleuren hebben. Een felrode lippenstift staat je dan erg mooi. Bij bruin haar staan veel kleuren goed, zolang je maar niet voor te licht of te donker gaat. Bij blond haar staat pastel mooi en rood haar leent zich voor neutrale kleuren. Nog een tip: wil je dat je tanden witter lijken? Dan werkt een lipkleur met een koele ondertoon goed.

Wil je uitvinden welke kleuren het best bij jou passen? Dan is en blijft de beste optie natuurlijk gewoon uitproberen. Probeer verschillende kleuren op je lippen en bekijk waar je blij van wordt. Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste! Word jij blij van je lippenstift? Dan past hij bij jou.