Cleanser

Populaire filters
402 items weergegeven

Zo vind je de juiste cleanser voor jouw huid

Goede reiniging is de eerste stap naar een mooie huid. Twijfel je of je het juiste product gebruikt? Of geeft jouw formule niet de resultaten die je wilt? Lees snel verder en ontdek je welke cleanser het beste bij jou past.

Reinigingsmelk

De melkachtige textuur zal je waarschijnlijk wel bekend voorkomen. Reinigingsmelk is een oude bekende waar je goed op kunt vertrouwen. Het is vooral geschikt als je een droge of gevoelige huid hebt. De cleanser voedt je huid intensief en laat hem beter ademen. Reinigingsmelk is ook goed te gebruiken om make-up te verwijderen.

De normale huid kan ook baat hebben bij de extra voeding. Op een vette huid of gecombineerde huid kun je beter andere producten gebruiken.

Gel

Een gel-cleanser is perfect als je van lichtgewicht formules houdt. Het heeft vaak een schuimend effect en is vooral geschikt als je een vette of gecombineerde huid hebt. De lichte structuur houdt de poriën vrij en de werkzame stoffen helpen mee om de overtollige talg af te voeren. Sommige gels bevatten ook anti-oxidanten.

De normale huid kan baat hebben bij een gel als hij af en toe toch wat vet aanvoelt, maar een gel hydrateert minder dan een crème of een melk. Als je een droge huid hebt, kun je het beste voor een voller product kiezen.

Reinigingscrème

Reinigingscrèmes zijn geweldig als je een droge of gevoelige huid hebt. Ze bevatten een hoge concentratie aan voedingsstoffen, hebben een sterk hydraterende werking en laten je huid zacht en glad aanvoelen. Bij een crème gebruik je nog een apartemake-upremove, om zeker te weten dat je huid schoon is.

Als je een normale huid hebt, is een crème vooral aan te raden in de wintermaanden. Dan komen de extra voeding en hydratatie goed van pas! Kies voor een vette huid een van de andere producten om de winter door te komen.

Micellair water

De micellen in deze cleanser trekken vuil en talg aan en laten je huid prachtig schoon achter. Het voordeel ervan is dat het supermild is, ideaal dus voor een gevoelige huid. Het is wel aan te raden om na gebruik de huid even af te spoelen met water.

De voedende werking van micellair water is meestal te verwaarlozen. Vul de verzorging van een normale tot droge huid dus altijd aan met een fijne crème.

Olie

Cleansing oils zijn vooral aan te raden als je een droge of gevoelige huid hebt. Ze laten namelijk de huideigen oliën intact en zullen je gezicht niet uitdrogen. Daarnaast helpen ze om je huid te hydrateren en overtollige talg af te voeren. Voor een extra effectieve reiniging kun je een olie combineren met een andere cleanser.

Je raadt het al: des te droger je huid, des te voller en vetter je reiniger mag zijn. Als je een wat vettere huid hebt, kun je het beste op zoek gaan naar een frisse gelformule.