Haarverzorging voor dames

Populaire filters
1.588 items weergegeven

Wil je waanzinnige lokken? Kies dan voor voedende haarverzorging

Je haar wassen doe je trouw, en wellicht gebruik je ook wel af en toe een masker, maar je kunt natuurlijk veel meer doen op het gebied van haarverzorging. Wij wijzen je de weg in het woud van shampoos, conditioners en andere producten zoals maskers en haarolie. Want wat heb je nou precies nodig om je haar in volumineuze, glanzende en veerkrachtige lokken te transformeren?

First things first: reiniging

Voor de perfecte verzorging kies je natuurlijk eerst een shampoo die past bij jouw haartype: normaal, snel vet of droog. Shampoo is een reinigingsproduct en verwijdert talg, vuil en restjes stylingproduct van het haar en de hoofdhuid. Heb je een gevoelige hoofdhuid? Kies dan een milde shampoo die je hoofdhuid niet irriteert. Wordt je haar snel vet? Was je haar dan juist niet te vaak en ook niet te warm. Dit droogt je haar uit en je lokken worden gedurende de dag sneller weer vet.

Verwen je haar en hoofdhuid

Van alleen reinigen wordt het haar dof. Haarverzorging met conditionerende ingrediënten maakt je haar weer glad en glanzend. Deze stoffen leggen tijdelijk een mooi laagje om het haar en vullen eventuele beschadigingen op. Geef je haar eventueel extra glans en verzorging door een klein beetje haarolie toe te voegen aan je conditioner. Spoel na het wassen goed uit! Zeepresten trekken vuil aan en kunnen de hoofdhuid irriteren. Probeer je wasbeurt daarnaast met zo koud mogelijk water te eindigen, om de schubben weer te sluiten.

Is je haar droog en heb je last van gespleten punten? Gebruik dan één keer in de week een voedend masker. Belangrijk bij een haarmasker is dat je het goed en gelijkmatig door je haarpunten verdeelt. Voor het beste effect wikkel je je haar vervolgens in een handdoek en laat je het zo'n tien minuten inwerken. Het resultaat: zijdezachte lokken en een gehydrateerde hoofdhuid!

Stylingtips voor de perfecte hairdo

  • Je haar ziet er vaak mooier uit als je het net hebt geborsteld, ook omdat dit de doorbloeding van de hoofdhuid op gang brengt. Borstel je je haar té vaak op een dag? Dan wordt het helaas ook sneller vet, omdat het naast de doorbloeding ook de talgklieren stimuleert.
  • Heb je fijn haar en wil je meer volume creëren? Gebruik je haarmousse dan ook eens bij de haaraanzet en kneed deze gelijkmatig door je haar. Föhn je haar lok voor lok met een ronde borstel voor een extra volumeboost.
  • Ga je met de krul- of stijltang aan de slag? Kies dan altijd voor haarverzorging met hittebescherming. Dit voorkomt dat je haar beschadigd raakt en mogelijk zelfs afbreekt.

Breng na het stylen een beetje haarolie aan op de punten, om pluizen gedurende de dag tegen te gaan. Dit voorkomt ook dat je haar statisch wordt. Gebruik tot slot nog wat haarspray om alles te setten en you’re good to go!