Oogverzorgingsproducten voor dames

Populaire filters
272 items weergegeven

Alles wat je moet weten over ogen: van verzorging tot make-up

Er wordt gezegd dat onze ogen de spiegels van onze ziel zijn. We twijfelen er niet aan dat jouw ziel er al prachtig uitziet, en dat dat aan jouw kijkers af te lezen is. Lees verder om erachter te komen hoe je de huid rondom je ogen verzorgt, opmaakt en nóg stralender krijgt.

Oogverzorging 101: leer je oogcontouren kennen

Mijn oog-wat? Oogcontouren. Dit is de huid rondom je ogen, die veel dunner is en minder collageen bevat dan de huid van de rest van je gezicht. Dat is ook meteen de reden dat rimpels en wallen hier het snelst zichtbaar zijn. Hóe snel precies, dat ligt aan je genenpakket en aan hoe goed je voor je oogcontouren zorgt.

Allereerst moeten we dealen met de ergste vijand van je oogcontouren: make-up, en dan vooral het soort dat er aan het eind van de dag niet afgehaald wordt. We snappen het… Vooral na een vermoeiende dag (en met een vroege wekker in het vooruitzicht) kan het erg aantrekkelijk zijn dit lekker te laten zitten. Minder aantrekkelijk zijn de verstopte poriën, geïrriteerde huid of versnelde veroudering die deze keuze veroorzaakt.

Je kunt je make-up gewoon verwijderen met een milde cleanser of oogmake-upremover. ‘Heb ik niet in huis’ is toch echt geen excuus, een beetje natuurlijke olie (zoals olijf-, amandel- of kokosolie) op een watje werkt namelijk ook prima. Ietwat vettig, maar wel effectief.

Ook belangrijk: nacht- en dagcrèmes zijn helaas niet geschikt voor je oogcontouren. Die zorgen namelijk voor irritaties en vochtophopingen – goeiemorgen wallen – en bieden niet genoeg versteviging.

Maak die kwetsbare huid blij met speciale verzorgingsproducten

Gelukkig zijn er ontzettend veel producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de huid rondom onze ogen en die ons een handje helpen bij de zorg daarvoor. Van oogcrèmes en gels tot maskers en serums; en van verkoelend en hydraterend tot anti-rimpel en anti-kringen. Omdat dat er nogal wat zijn, zetten wij ze even voor je op een rijtje.

  • Oogcrème: beschermt en hydrateert door het hogere oliegehalte. Deze rijke, volle textuur werkt vooral goed op een droge huid.
  • Ooggel: verfrissend en vochtafvoerend omdat het de bloedcirculatie beïnvloedt. Ideaal tegen wallen of opgezwollen ogen.
  • Gelcrème: heeft de eigenschappen van een crème, maar de textuur van een gel. Als jij een vettere huid hebt, is dit jouw nieuwe favoriet. De meeste varianten zijn namelijk olievrij.
  • Oogserum: is vloeibaarder en geconcentreerder. Door de kleine maar krachtige moleculen dringt het diep in de huid door. Erg geschikt dus als je één issue wilt aanpakken – zoals rimpels.

Tijdens je zoektocht naar een voor jou geschikt product zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden: heb je een vette of droge huid? Zijn er specifieke eigenschappen die het product moet hebben? Heb je een gevoelige huid en moet je dus bepaalde ingrediënten vermijden? Kijk in het laatste geval ook eens naar een hypoallergene variant.

Effectieve tips voor een natuurlijke oogverzorging

Aandacht voor je ogen is niet alleen mogelijk met complexe en dure middeltjes. Er zijn ook best wat eenvoudige, budgetvriendelijke dingen waarmee je meteen kunt beginnen.

Geef je ogen eens een massage. Sluit ze en leg je vingertoppen op je oogleden. Maak rustige, cirkelende bewegingen, een paar keer naar binnen en een paar keer naar buiten, zonder te drukken of slepen. Zet je vingertoppen daarna op je wenkbrauwen en oefen zachte druk uit. Doe dit over je hele wenkbrauwboog. Kijk ten slotte – zonder je hoofd te bewegen – zo ver mogelijk omhoog, omlaag, naar links en naar rechts. Een massage zoals deze verbetert de bloedcirculatie, ontspant de oogspieren en gaat zelfs lijntjes en vochtophopingen tegen.

Oei! Je wordt ’s ochtends wakker en het enige wat je in de spiegel ziet zijn donkere kringen die verraden dat het gisteravond iets te gezellig was. Met wat keukeningrediënten werk je ze makkelijk weg. Leg bijvoorbeeld twee schijfjes komkommer of aardappel even in de koelkast en laat ze 20 minuten rusten op je oogleden, zodat de vitamine K of enzymen hun hydraterende werk kunnen doen. Of probeer eens een afgekoeld theezakje: de theïne en tannine zorgen voor een betere bloedcirculatie en helpen tegen zwelling en verkleuring.

Een stevige basis voor oogmake-up

Voor je aan de slag kunt gaan met make-up, staat je nog één belangrijk ding te doen: een goede basis leggen. Met een oogschaduwbasis zorg je ervoor dat je make-up beter pakt en mooier uitkomt. Met een oogschaduwprimer blijft make-up langer zitten. Fijn dus voor als je niet aan het einde van de dag al je oogschaduw in je plooitjes wilt hebben zitten.

Primer en basis zijn meestal vloeibaar en terwijl primer intrekt en je huid egaler maakt, zie je oogschaduwbasis op de huid zitten. Dat is maar goed ook, want zo zorgt hij er later voor dat de kleur van je make-up goed te zien is. Handig als ze een applicator hebben, zo niet dan kun je het product aanbrengen met je vingers of een kwastje.

Zorg dat de huid rondom je ogen schoon en niet te vet is voordat je primer of basis aanbrengt. Kleur een beetje ‘buiten de lijntjes’ en focus je niet alleen op je oogleden, maar ook op je wenkbrauwboog en onder je oog. Eigenlijk overal waar je oogschaduw straks terechtkomt. Ook goed om te weten: dikker is niet beter. Een dun laagje werkt het best.

Belangrijke basics: oogmake-up voor elke dag

Omdat je niet altijd tijd en/of zin hebt om je oogmake-up om te toveren tot een complex en tijdrovend kunstwerk, tippen we je de ultieme basismake-up. Minimalistisch, mooi en in een paar minuten ready!

Kies drie tinten oogschaduw uit en begin met de lichtste kleur. Die breng je aan vanaf je binnenste ooghoek tot het midden van je ooglid, en eventueel ook een beetje onder je wenkbrauwen voor een highlight-effect. Pak dan de middelste kleur en breng die vanuit de buitenste ooghoek over je hele bewegende ooglid naar het midden aan, plus een beetje op je arcadeboog. Breng de donkerste kleur aan boven je wimperrand, met nadruk op je buitenste ooghoek.

Trek met je oogpotlood een lijntje langs je bovenste wimperrand en blend deze met je oogschaduw. Gebruik je oogpotlood vervolgens om de huid tussen de onderwimpers iets donkerder te maken. Door tijdens het aanbrengen van je mascara zigzagbewegingen en lange halen af te wisselen krijg je volle én lange wimpers. Zet je wenkbrauwen iets aan met een wenkbrauwpotlood, en voilà: je dagmake-up zit erop.

Deze kleur oogschaduw past bij jouw oogkleur

Grote kans dat jij met bepaalde kleuren oogschaduw op weleens complimentjes krijgt over je oogkleur. Dat kan kloppen, want hoewel alles geoorloofd is in de make-upwereld, zijn er een aantal kleuren die jouw ogen éxtra laten shinen. Dus pak je oogschaduwpalet en kleurenwiel erbij en ga op zoek naar wat voor jou werkt. Dit is de basis:

  • Heb je bruine ogen? Nice! Eigenlijk kan alles, maar knalkleuren als paars, blauw, groen en roze kunnen ook prima met jouw oogkleur. Voor een iets minder knallend effect kun je bruin met een subtiele gouden glitter erin gebruiken.
  • Heb je blauwe ogen? Kies voor roestkleurige oogschaduw of aardetinten. Een warme ondertoon werkt voor jou.
  • Heb je groene ogen? Een roodbruine aardetint en paars it is.
  • Heb jij grijze ogen? Kijk of je bruine, groene of blauwe accenten kunt vinden in je oog en kies kleuren uit die daarbij passen. Probeer vooral warme tinten uit. Donkere tinten werken fantastisch bij lichtgrijs.

Heb je toch geen idee? Ga voor champagne. Deze kleur werkt voor alle oog- en huidskleuren en voegt een mooie glam toe aan je make-up. Zoals je ziet werkt donker vooral bij licht, licht bij donker, warm bij koud en koud bij warm. Experimenteer & make those eyes pop!

Hacks die oogmake-up makkelijker maken

Je weet nu hoe je profiteert van de voordelen van primer, hoe je je oogschaduw uitkiest en hoe je een basismake-up aanbrengt. Hier zijn wat tips om je make-uproutine in een handomdraai nóg makkelijker te maken.

Perfectioneer eerst je oogmake-up voordat je aan de rest van je gezicht begint, zodat de rest van je make-up niet lijdt onder jouw oogmake-upkunsten. We hoeven jou niet te vertellen dat aan het beste resultaat soms de grootste chaos vooraf gaat.

Gebruik in plaats van je donkere oogpotlood dat je voor je bovenste wimperrand gebruikt, eens een beige potlood voor je onderste. Zo springen die bovenwimpers er helemaal uit.

En ten slotte geldt ook voor oogmake-up: blend, blend, blend!

Een verzorgde look zónder oogmake-up

Wat nou als je geen oogmake-up op kunt of wilt? Er zijn van die tijden, net na een operatie of als je een ontstoken oog hebt bijvoorbeeld, dat smoky eyes of glitter gewoonweg geen opties zijn. Als helemaal make-uploos niet jouw ding is en je je gezicht toch een frisse uitstraling wilt geven, hebben wij de oplossing.

Omdat de nadruk nu niet ligt op je ogen – en ook niet op je lippen, want dan worden ze helemaal onzichtbaar – kun je ervoor zorgen dat je huid mooi egaal is en voor zachte, natuurlijke tinten kiezen. Ben je er klaar voor om je huid in de spotlights te zetten? Bereid je gezicht voor met een serum of hydraterende primer, zodat het van zichzelf al een gezonde glow heeft.

Breng een beetje foundation aan voor een mooi egaal resultaat, en werk je wenkbrauwen eventueel subtiel bij met wenkbrauwgel. Dan is het tijd voor wat blush en eventueel een nude lipstick. Fixeren kun je doen met een spray en om het geheel compleet te maken kun je eindigen met een highlighter met shimmer.

Werk steeds ruim om je ogen heen en kies voor sticks, crèmes en vloeibare varianten, je wilt natuurlijk niet dat er poeder in je geïrriteerde oog komt.

Je bent nu een expert op het gebied van oogcontourverzorging én het aanbrengen van een goede basismake-up. Ga aan de slag en ruil je opgezwollen ogen of donkere kringen in voor een eye-catching en stralende blik, met of zonder make-up.