4,244 items weergegeven

null

BH

De BH's in al haar vormen

De juiste BH kiezen is erg belangrijkKies de juiste beha die past bij jouw figuur

Er zijn ontzettend veel soorten beha's en ze hebben de silhouetten van de afgelopen jaren bepaald. Puntig in de jaren veertig en vijftig, beugelloos in de jaren zestig en zeventig, rond in de jaren tachtig en negentig en eigenlijk is de beha met ronde vorm of beugelloze versie nog steeds wat we vandaag de dag het vaakst zien. We lichten de soorten beha's even kort toe, zodat je weet welke bij jou past. De T-shirt BH heeft platte naden of is naadloos en zie je niet onder een strak T-shirt, de sportbeha geeft extra ondersteuning aan de borsten tijdens het sporten, de padded of voorgevormde beha heeft een gevoerde cup voor extra steun en geeft tegelijkertijd een ronde vorm, de push-up BH laat je borsten voller lijken door strategische opvulling in de cups en de beugelloze beha heeft alleen cups en geen beugel. Die laatste wordt ook wel de wireless of soft beha genoemd.

Jouw signature look begint bij je bh's. Als je voor je kledingkast staat om te bedenken welke look je vandaag wilt creëren, dan combineer je dit gelijk met één van je bh's. Als shopaholic kun je je hart ophalen want voor iedere look is er wel een exemplaar te vinden. Onder de doorschijnende mode items die je nu in de rekken vindt, draag je uiteraard mooie kanten bh's. Hiervoor kun je denken aan een triangelbh van Passionata . Onder jouw t-shirts draag je naadloze bh's, eventueel met padded cups. Besluit je een blouse te dragen, kies dan voor een van de trendy kanten bh's of voor een push up bh van bijvoorbeeld Triumph . Je decolleté krijgt een boost en je uitstraling wordt onweerstaanbaar. Bijzondere trend op dit moment zijn bh's die te dragen zijn als top. Onder een jasje bijvoorbeeld, op een aansluitende jeans met hoge taille.

Hoe is de BH eigenlijk ontstaan? Aan het begin van de twintigste eeuw werd de beha uitgevonden, als reactie op het korset. Een korset gaf de buste vorm, maar droeg niet prettig en de beha was eigenlijk hetzelfde idee, maar dan zonder ingesnoerd stuk bij de ribben en buik. In het begin bestond het uit twee zakdoeken en linten, maar al snel werden de bekende cups uitgevonden en kreeg de BH het uiterlijk zoals we haar vandaag de dag kennen. In de loop der jaren heeft de BH ontzettend veel metamorfoses gehad, die allemaal te maken hebben met de modebewegingen van de afgelopen decennia.