faq | Betalen | Waarom is mijn gewenste betaalwijze niet beschikbaar?

Waarom is mijn gewenste betaalwijze niet beschikbaar?

Het spijt ons als je favoriete betaalwijze niet beschikbaar is tijdens het bestelproces.

Bij sommige betaalwijzen, bijvoorbeeld bij de betaalwijze 'op rekening', betalen wij je bestelling op voorhand en betaal je ons vervolgens terug per bankoverschrijving. Om deze reden zorgen we ervoor dat iedere transactie veilig is voor ons, maar vooral voor jou!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je gewenste betaalwijze niet beschikbaar is:

  • Het afleveradres komt niet overeen met het factuuradres. Als je een pakketautomaat of afhaalpunt hebt geselecteerd als afleveradres, dan kan het zijn dat dit de reden is dat een betaalwijze niet beschikbaar is.
  • Ben je onlangs getrouwd of verhuisd? Gefeliciteerd! Maar als er iets niet overeenkomt wanneer we je naam en adres proberen te matchen, dan kan het zijn dat we niet alle betaalwijzen aanbieden. Zo zorgen we ervoor dat er niemand anders is die zich voordoet als jou.
  • Je hebt nog openstaande rekeningen. Als je de betaling al wel hebt gedaan, dan is deze waarschijnlijk nog naar ons onderweg. Dit geldt ook voor retourzendingen.
  • Zoals andere platforms en shops, maken we gebruik van externe partners om een kredietcheck uit te voeren. De uitkomst van deze kredietcheck kan ervoor zorgen dat we je gewenste betaalwijze niet kunnen aanbieden.
  • Wanneer we besluiten welke betaalwijzen worden aangeboden, wordt er ook rekening gehouden met de totale kosten voor Zalando. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat sommige betaalwijzen niet worden aangeboden vanwege hogere kosten, hogere risico’s of vele retourneringen. Het aanpassen van de beschikbare betaalwijzen leidt hierdoor tot minder retourneringen, wat duurzamer en goedkoper is. Tegelijkertijd is het nog altijd mogelijk een bestelling te plaatsen, omdat elke klant ten minste één betaalwijze wordt aangeboden.

We behouden ons het recht voor om niet alle betaalwijzen in alle gevallen aan te bieden.

Wat kan ik doen als mijn gewenste betaalwijze niet beschikbaar is?

Controleer of je nog openstaande facturen hebt die betaald dienen te worden. Je kunt ook tijdens het bestelproces controleren of je afleveradres en factuuradres overeenkomen.

Als je gewenste betaalwijze hierna nog steeds niet beschikbaar is, raden we je aan gebruik te maken van één van de andere betaalwijzen die wij je bieden. Alle aangeboden betaalwijzen zijn volledig gratis.

Houd er rekening mee dat ons klantenserviceteam de aangeboden betaalwijzen niet kan wijzigen. 


Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?
Neem contact met ons op
Chat met onze chatbot

Onze chatbot helpt je graag verder!

Als de chatbot je vraag niet kan beantwoorden, zul je worden doorverbonden met een van onze medewerkers.

Bel ons

Onze specialisten staan voor je klaar. Er kan een wachttijd zijn van 2 minuten.

Je kunt ons bereiken van maandag tot zondag van 08:00 tot 00:00.

Houd je bestelnummer bij de hand voor een sneller antwoord op je vraag.

Wil jij 10% korting?*

Ontvang updates per e-mail van Zalando.nl

Schrijf je in en blijf op de hoogte van mode en meer.

Beheer je voorkeuren

Wat interesseert je het meest?

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.