Filter1

ARMEDANGELS
Catalogus

672 items weergegeven

Eerst was er An Inconvenient Truth toen werd ARMEDANGELS opgericht en daarna kwam Before the Flood, maar wat hebben deze drie met elkaar gemeen? Ze streven allemaal naar een betere toekomst, De Duitse pers noemt de makers achter de films en het fashionlabel niet voor niets: ‘’eco warriors in process of saving the world’’.

Van fast naar fair

We leven in een maatschappij die 24 uur per dag doorgaat. Waar snelheid en gemak vaak gaan voor duurzaamheid en kwaliteit. Even snel iets eten of dat ene goedkope shirtje scoren. Dit is de ene zijde van de medaille, want er is een enorme tegenbeweging aan de gang, waar ARMEDANGELS onderdeel van uitmaakt. Dit fashionlabel met Duitse roots heeft een duidelijke filosofie: fair fashion in plaats van fast(food) fashion.

Ecologisch = logisch

Voor ARMEDANGELS is verantwoord ondernemen veel meer dan alleen een trend, het is een geloofsovertuiging. Het is dan ook dé missie van het bedrijf om eerlijke werkomstandigheden te bieden en alleen gebruik te maken van hoogwaardige én ecologische materialen als: biologisch- katoen, -wol, -linnen en gerecycled polyester. Om deze materialen en kernwaarden vervolgens te hullen in een mooi design. De kleding van ARMEDANGELS draait dan ook niet om snelle trends, maar om een basisgarderobe die altijd stijlvol is. ARMEDANGELS voegt graag de daad bij het woord en bekrachtigt dit door samen te werken met een aantal onafhankelijke organisaties. Hierdoor wordt iedereen die ook maar iets met het merk te maken heeft eerlijk behandeld: van de katoenboer in India, de naaisters in Turkije tot de Duitse ontwerpers. Organisaties als Fairtrade en de Fairwear Foundation helpen ARMEDANGELS bij het realiseren van de hoge doelen die het bedrijf aan zichzelf stelt. Set your standards high! En laten we zo met z’n allen van deze wereld een eerlijkere plek maken.