“Ik denk dat mijn donkere chocoladetaart het beste bij mijn stijl past”, grijnst ze (check het recept op haar IG). Die is luxueus, decadent en draait waarschijnlijk uit op een rommeltje. Past dus prima bij haar no-nonsense stijl. Ze straalt eerder een Morticia Addams uit dan een traditionele Julia Child. Alles draait om prachtige chaos, zowel in als buiten de keuken. “Ik organiseer dit weekend een etentje en het thema is ‘kom eten, blijf feesten’”, grinnikt ze. “Ik bewonder veel chef-koks en gebruik ze voor inspiratie. Denk aan Martha Stewart, Carolina Gelen en Pierce Abernathy. Ik durf te wedden dat Gordon Ramsay mijn strengste criticus zou zijn (als hij wist dat ik bestond), maar uiteindelijk zijn koken en etentjes organiseren dingen waar ik gewoon plezier in wil hebben. Maar mijn allerbeste tip: zeg altijd ja tegen hulp en ga op je gevoel af!”
Hoewel Gabbriette het heerlijk vindt om de ultiem getalenteerde gastvrouw te zijn, droomt ze ervan om ooit een café te openen en neemt ze zichzelf niet al te serieus. Als ze niet bezig is met het verzorgen van “goede muziek, goede olijfolie, kaarsen, verlichting en attitude” maakt deze gastvrouw in haar vrije tijd een “vlugge sandwich of een kom cornflakes en werkt ze in [haar] ondergoed aan recepten.” Als je nog nooit een ontbijtje in je ondergoed hebt gemaakt, dan heb je iets gemist, neem dat maar van ons aan.
Dus als je deze zomer een lunch, brunch, diner of borrel organiseert voor vrienden en familie, vergeet dan niet dat je er maar beter net zo goed uit kunt zien als de dingen die je bereidt! En nog een laatste advies voor jullie allemaal: als je niet tegen de hitte kunt, blijf dan uit Gabbriettes keuken!