Hoe stuur ik een artikel retour?

Volg onderstaande stappen als je een artikel van Zalando terug wilt sturen. Stuur je een Partner artikel terug? Volg dan dit proces

1. Ga naar ‘artikelen terugzenden’ en selecteer de bestelling en de artikelen die je wilt retourneren. 

2. De artikelen die je wilt retourneren leg je in de doos en plak het meegeleverde retour-etiket op de doos over het originele etiket heen.

3. Geef je retourzending af bij een PostNL punt en bewaar het verzendbewijs goed. De retourzending is geheel kosteloos.

Je kan vanaf nu ook gebruik maken van onze ophaalservice “ZALANDO HAALT OP”! We halen op weekdagen je pakket op, waar en wanneer jou dat uitkomt. Deze dienst is op dit moment gratis (normaal € 4,95).

4. Na ontvangst van je retourzending ontvang je een bevestiging per e-mail en worden de artikelen binnen 2 weken verrekend.

Als (een deel van) je bestelling uit partnerartikelen bestaat, dan vragen wij je deze in het aparte pakket waarin je ze ontvangen hebt ook weer terug te sturen direct naar de partner. De documenten die je nodig hebt om dit te doen vind je in het pakket zelf. Het is niet nodig om deze vooraf aan te melden op de website.

Als je de overeenkomst herroept, betalen wij het aankoopbedrag (inclusief standaard verzendkosten) zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de artikelen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de artikelen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

 

Kun je niet vinden wat je zoekt?