Faq | Pre-owned | Hoe kan ik items verkopen aan Zalando?

Hoe kan ik items verkopen aan Zalando?

Verkoop de items die je niet meer draagt in ruil voor tegoed. Als je zo goed als nieuwe items in jouw kledingkast hebt hangen, dan kun je ze aan ons verkopen in ruil voor een Zalando-cadeaubon. Als alternatief kan Zalando de waarde doneren aan een goed doel.

Zo werkt het:

1. Ga naar 'Verkoop items' in jouw gebruikersaccount, naast je favoriete en eigen items.

2. Selecteer items die je bij Zalando hebt gekocht en voeg tot 20 items toe aan jouw verkoopbox. We laten je direct weten hoeveel elk item waard is.

3. Kies jouw tegoedoptie zodra je al jouw items aan je verkoopbox hebt toegevoegd. Je kunt het tegoed inwisselen voor een Zalando-cadeaubon, of ervoor kiezen om Zalando het tegoed te laten doneren aan het Rode Kruis of WeForest.

4. Dien jouw verkoopbox in en ontvang binnen 1-2 dagen een e-mail met een lijst van geselecteerde items. De uiteindelijke prijzen voor jouw items kunnen tot dit moment veranderen. Een overzicht van de uiteindelijke prijzen vind je in de e-mail.5. Verzend jouw items met het gratis verzendlabel door de verkoopbox af te geven bij een DHL of PostNL locatie.

5. Verstuur jouw items met het verzendlabel en lever het pakket gratis af bij een DHL ServicePoint naar keuze.

Zorg ervoor dat je alle items die je wilt verkopen in één box verpakt – het verzendlabel dat je van ons ontvangt is slechts eenmalig geldig.

Zorg er ook voor dat je alleen pre-owned items die je aan ons wilt verkopen naar ons opstuurt en NIET items die je aan Zalando wilt retourneren en die nog steeds binnen de 100 dagen retourneerperiode vallen. Als je ons items hebt verstuurd die je wilde retourneren, dan is er de kans dat ze in onze donatiebox belanden.

Als we items moeten afwijzen dan kun je verzoeken om ze terug te krijgen, of ze namens jou door ons te laten doneren. Als het pakket niet bij jou afgegeven kan worden, dan wordt het aan ons magazijn geretourneerd en twee weken bewaard. Als je binnen deze twee weken geen contact met ons opneemt, dan worden de items gedoneerd.

Houd er rekening mee dat items die we van jou ontvangen hebben die niet overeenkomen met de items die jij digitaal hebt ingediend en door ons geaccepteerd zijn, niet aan jou geretourneerd worden. Deze items worden gedoneerd.

6. We informeren jou over je tegoed zodra we de kwaliteit van de items gecontroleerd hebben. Dit kan tot 14 werkdagen duren. Je ontvangt van ons een e-mail met jouw cadeauboncode of een bevestiging van de donatie.

Wat gebeurt er als ik van gedachten verander?

Nadat je jouw verkoopbox geregistreerd hebt, kun je deze voor korte tijd nog annuleren. Is deze optie niet langer beschikbaar, neem dan contact op met ons klantenserviceteam.

Items moeten in zo goed als nieuwe staat zijn. We accepteren geen:

  • Items met tekenen van gebruik zoals vlekken, gaten of geurtjes
  • Intieme items zoals lingerie en badmode
  • Namaakitems en/of items zonder merklabel
  • Kinderkleding
  • Beauty-items
  • Basics zoals effen, monochrome T-shirts
  • Sieraden, sjaals en hoofddeksels
  • Items die nog onder de 100 dagen retourperiode vallen

Alle items die als pre-owned item bij Zalando zijn gekocht en voldoen aan onze criteria, zijn geschikt voor de verkoop.


Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?
Neem contact met ons op
Bel ons

Onze specialisten staan voor je klaar. Er kan een wachttijd zijn van 2 minuten.

Je kunt ons bereiken van maandag tot zondag van 08:00 tot 00:00.

Houd je bestelnummer bij de hand voor een sneller antwoord op je vraag.

Icon is missing
Chat met ons

De snelste manier om je bestellingen, retouren, terugbetalingen en méér te controleren

Jouw inbox

Maak 'm fashionable

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Zalando

Beheer je voorkeuren

Wat interesseert je het meest?

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.