accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Werken bij Zalando in Berlijn

Jobs @ Zalando

Changing the future of fashion

We're hiring!

Does ‘changing the game' suit you well?
Can you place yourself in our customer’s shoes?
You mix & match well within teams and can empower others?

Then it seems like that you and Zalando are a perfect fit!
If you want to know more about working at Zalando, go on and help us change the future of fashion.

Make it happen and follow through.


Wat Zalando zo kenmerkt, is het internationale karakter van ons bedrijf- wat ook de Engelse schrijfwijze van het bovenstaande verklaard. Elke dag werken we samen met een team bestaande uit meer dan 50 nationaliteiten met elk een eigen taal, achtergrond, cultuur, geloof en ideeën. Deze uitzonderlijke mix is onze grootste kracht: men leert ongelofelijk veel van elkaars culturen en inzichten. Hierdoor ligt de wereld aan onze schoenen en krijgt Zalando steeds meer voet aan de grond in de 15 landen waar we vandaag de dag actief zijn.

Deze diversiteit komt ook naar voren in Zalando's unieke bedrijfscultuur: iedereen kan aan de slag bij ons, als je maar passie hebt voor wat je doet. De verscheidenheid in afdelingen, talloze doorgroeimogelijkheden en de nadruk op samenwerking en feedback maken van Zalando een open en toegankelijke werkplek. Uiteraard wordt dit wel uitgebalanceerd met de nodige borrels, teamuitjes, workshops, hardlooplessen, yogaklasen, goede koffie, vers fruit, gratis pizza etc. Kortom: aan de slag gaan bij Zalando is meer dan werk alleen!


De King of shoes!
- Verschillende media over Robert Gentz, één van de oprichters van Zalando

Ondanks de grote successen die Zalando de afgelopen jaren in de e-commerce heeft geboekt, vergeten we nooit waar het allemaal begon: in een minuscuul, Berlijns kantoortje met een handjevol schoenendozen. Dit gegeven houdt ons met beide benen op grond en heeft ons gebracht waar we nu zijn: baanbrekend op het gebied van fashion, tech en logistiek. Vanuit onze hoofdkantoren in Berlijn werken we tegenwoordig volop aan de ontwikkelingen van onze marketing, management, administratie en IT-afdelingen, waar we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's!


© ZalandoBekijk hier hoe het is om te werken voor Europa's grootste fashion platform. Zalando werknemers van verschillende afdelingen delen hun verhaal.

Voornamelijk in Tech hebben we de laatste tijd grootse stappen gemaakt, waardoor we nu op de kaart staan als een van de grootste 'tech-bedrijven' van Europa. Omdat deze afdeling uitzonderlijk snel groeit, zijn wij altijd op zoek naar nieuw Tech-talent.


Werken in Tech

“We dress code!” Het motto van onze Tech-collega’s. En dat doen ze uitzonderlijk goed. Want wij weten ook: de toekomst ligt in Tech.


Hoe je het went of keert, een toenemend gedeelte van ons leven wordt ingericht door ‘smart’ technologieën. Zo zijn we inmiddels bijna allemaal wel bekend met het zoeken via Google, het browsen op je smartphone, het berichten via WhatsApp, het bewerken van foto‘s op Instagram en het ‘snappen’ van video’s op Snapchat.

Wij als Zalando, zijn ingesteld op de ontwikkelingen. Doordat we constant op zoek zijn naar innovators en early adopters om onze technische skillset te vergroten en versterken hebben we een groeiend Tech-team om ons heen verzameld, dat zich elke dag inzet om het onmogelijke mogelijk maken. Lees hier meer over werken voor Zalando Tech.


Ben jij ons nieuwe Tech-talent en wil je meebouwen aan de toekomst?
Check dan onze vacatures in tech! Jobs in tech & UI/UX Design


ZalandoWe dress code: Zalando is op zoek naar het beste team in technology om te bouwen aan het grootste online shopping platform.
Kom ons team versterken en ervaar de vibe, energie en snelheid!

Wonen en werken in Berlijn

Ich bin ein Berliner!
- John. F. Kennedy, voormalig President van de Verenigde Staten

Tegenwoordig kunnen al meer dan 3,5 miljoen Berlijners dit elke dag met trots zeggen. Wel met een verschillend accent weliswaar, want de stad telt ruim 190 verschillende nationaliteiten. Bijna 15% van de Berlijners heeft een buitenlands paspoort. Een mooie smeltkroes, waarin wij als Hollanders met een populatie van bijna 9000 zeker niet onderverdeeld zijn.


Natuurlijk, Berlijn staat bekend om haar bewogen verleden, maar de toekomst van de stad wordt -in positieve zin- nóg dynamischer! In deze Duitse hoofdstad doen ze niet meer aan grenzen, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Niet alleen het verraderlijke landklimaat van Berlijn kan je weleens verrassen met haar tropische zomers en oerkoude winters, het werkklimaat is er ook eentje van contrasten. Aan de ene kant de enorme, internationale multinationals, tegenover kleine, lokale, startups. Ze schieten beide als paddenstoelen uit de Berlijnse grond en stromen allemaal mee met de creatieve golf die door de ‘Großstadt’ stroomt.


Daarnaast hangt er in de stad een unieke, relaxte sfeer- waar steden als Brussel, Londen en New York nog een puntje aan kunnen zuigen. Men neemt ‘s ochtends de tijd voor een goed Frühstück (de belangrijkste maaltijd van de Berlijners), niemand rent naar de tram, bus U-of S-Bahn (over drie minuten komt er wel weer een nieuwe), iedereen draagt wat hij wil (je kunt zelfs in pyjama de straat op) en ook na het werk is er genoeg tijd voor ontspanning (Feierabend!).

The greatest cultural extravaganza that one could imagine
- David Bowie, zanger en trotse Berlijn fan

Want Berlijn is alles behalve ‘langweilig’. Van veganistische Foodmarkets tot het eten van de beste Curry Wurst, van windowshopping in het chique KaDeWe tot koopjesjagen bij de talloze vintage vlooienmarkten, van prachtige Kerstmarkten in de wintet tot de verkoelende meertjes in de zomer, van internationale tentoonstellingen in de hipste kunstgaleries tot de coolste Street-art, van gezellige kroegjes tot de grootste nachtclubs; je ontdekt het allemaal in de ‘Hauptstadt’. En dat allemaal voor een prikkie.

Berlijn wordt gezien als een van de goedkopere Europese hoofdsteden. De huren liggen relatief laag en het eten en drinken in barretjes en restaurants is erg betaalbaar. Iedere buurt- of ‘Kiez’ zoals Berlijners hun wijk liefkozend noemen, heeft haar eigen sfeertje. Van het ruige, ietwat opstandige Kreuzberg, tot de kinderwagenparades in Prenzlauer Berg, van de chique herenhuizen in Charlottenburg tot de lekkerste kebabtentjes in Neukölln. Maar doordat Berlijn constant in beweging is, mensen steeds op zoek zijn naar iets nieuws en het ergens wel iets gekker/goedkoper/gratis kan, is er elke week wel weer een nieuwe ‘hotspot’ te vinden.


Ich bin ein Zalando!
- Jij?

Kortom: Berlijn is the place to Be(rlin)!
Kom werken bij Zalando en je raakt gegarandeerd ‘Head over heels’ op deze stad.
En als je Nederland toch een beetje gaat missen: jouw Fahrrad kan gewoon mee en de potten pindakaas worden per kilo geïmporteerd.


ZalandoBij Zalando werken we z'n allen aan het creëeren van 's werelds beste online shopping ervaring!
Daarnaast delen we allemaal één grote liefde: de bruisende stad- Berlijn.
Wat draag je naar een sollicitatiegesprek?

De outfit tot succes!

Do's & Don'ts, tips & trucs

Yes! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het enige dat nu nog tussen jou en je droombaan in staat, is een sterke eerste indruk. Daarvan is de manier waarop je je kleed een groot onderdeel. Tijd dus om de perfecte outfit samen te stellen. Met onze tips & trucs stel je de meest succesvolle outfit samen