accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Home

Starterspakket - Yoga-outfit

Yogakleidung

Welke kleding heb je nodig voor yoga?

Een passende look voor elke Asana

Met de nadruk op pássend. En niet: knellend.

Want knellende kleding is een crime tijdens de gemiddelde yogales. Als je je vrij wilt voelen, moet je je ook vrij kunnen bewegen. Maar: je wilt ook niet de hele tijd je broek ophijsen of belemmerd worden door afzakkende mouw. Comfort is hét codewoord voor de perfecte yoga-outfit. Daarnaast zijn er net als in yoga zelf, weinig andere regels bij het samenstellen van een yoga-outfit. Maar hoe vind je nou de beste yogabroek, -top of –schoenen? Wij helpen je graag op weg.Yoga-BH

Jouw steun en toeverlaat.

Om te beginnen gaan we van start met hetgeen wat onder jouw yoga-outfit zit: de yoga-BH. Als hier iets niet goed zit, kan je dat knap irriteren tijdens de yogales. Aangezien de gemiddelde yogacursus bestaat uit een reeks van –op het eerste gezicht- onmogelijke oefeningen en poses, is het belangrijk dat alles op zijn plek blijft zitten. Eigenlijk is het de bedoeling dat je je helemaal niet druk maakt over je kleding. Zo kun je je volledig focussen op elke Asana.

Yogatops

De topper onder de yogakleding.

Over je yoga-BH, gooi je een goede yogatop. Uiteraard: niet te strak. Hoewel te strak natuurlijk nooit goed is, is de nodige bewegingsvrijheid in het geval van een yogatop essentieel. Maar: don’t overdo it. Zorg ervoor dat de bandjes van je yogatop niet afzakken, want dan loop je het gevaar erin te blijven haken. Zorg er qua pasvorm voor dat de top niet te bloot is, zodat je veilig voorover kunt buigen. Ook het materiaal van de yogatop is van groot belang. Zorg voor een licht, ademend stofje waarin zweetvlekken geen kans krijgen. Om je volledig te kunnen concentreren op de oefeningen, kun je je niet permitteren je daar zorgen over te maken.


Yogabroeken

Ook voor buiten de yogaschool.

Of je nu voor een strakke yogalegging gaat of voor een losse yogabroek: het belangrijkste is –nogmaals- dat je je jij je comfortabel voelt en je je in alle houdingen vrij kunt bewegen. Kijk naar de hoogte van de tailleband en zorg dat er genoeg speling is bij de zoom. Veel yogabroeken hebben een oprolbare tailleband zodat je ze altijd naar wens kunt aanpassen. Het leuke aan yogabroeken en –leggings is dat je ze ook buiten de yogaschool dragen.


Yogaschoenen

Stay down to earth.

Associeer je yoga met blote voeten? Dat kan, maar sommige mensen vinden het fijn om toch schoenen te dragen tijdens de work-out. Echter zijn gewone sportschoenen niet aan te raden. Omdat je met yoga vaak je voeten moet buigen, is het noodzakelijk dat de zolen van je schoenen erg flexibel zijn. Yogaschoenen zijn speciaal ontworpen om mee te kunnen buigen met beweging. Zeker voor de iets actievere yogastijlen waarin je veel beweging maakt, zijn yogaschoenen aan te raden. Zo voorkom je blaren en heb je meer steun tijdens de oefeningen. Ook wanneer je gevoelige voeten hebt of op een gladde vloer traint, bieden de juiste yogaschoenen uitkomst. Kortom: yogaschoenen houden je zowel lichamelijk als spiritueel met beide voeten stevig op de grond.


Meer yoga-inspiratie