accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Yogakleding voor heren

Ontdek de tips van onze top-yogiYogakleding voor heren

Kleur
Prijs
Maat

Tips van yogi Olav Aarts

Welke kleding draag jij het liefst tijdens een yogasessie?


Ik vind het fijn om korte en aansluitende kleding te dragen. Het helpt me om me te concentreren op de yoga omdat kleding niet in de weg zit. In omgekeerde houdingen zakt bijvoorbeeld je broek niet naar je knieën of als je zit is er geen overtollig stof wat in de weg zit. Als broek draag ik het liefst een korte, aansluitende sportbroek die tot halverwege mijn bovenbenen komt. Om meer grip te krijgen, als ik mijn benen op mijn armen plaats (denk aan de crow se), draag ik een mouwloos t-shirt.

Welke accessoires zijn onmisbaar?


Onmisbaar, is naar mijn idee, een eigen yogamat. Dat is niet alleen hygiënischer, ook helpt het om beter te aarden. Daarmee bedoel ik dat je weet wat voor grip je mat heeft. Ik heb een mat van natuur rubber een mat van katoen.
In Nederland gebruik ik de eerste en in Azië de mat van stof.

In het begin, toen mijn heupen nog wat minder geopend waren, had ik een meditatiekussen. Mijn tip daarbij is: neem een kussen met boekweit vulling. Als je merkt dat je heupen flexibeler worden kan je steeds meer boekweit uit je kussentje halen totdat je comfortabel en stabiel op de grond kan zitten. Ook vind ik het prettig dat het natuurlijk materiaal is.

Verder, als ik langer dan 30 minuten mediteer, vind ik een omslagdoek fijn. Als je zo lang stil zit krijg je het al gauw koud.

Wat zit er in je yogatas?


Al deze bovengenoemde accessoires vervoer ik in mijn yogatas. Let erop dat je een yogatas koopt waar je yogamat inpast. Ook heb ik altijd een horloge bij me, om te voorkomen dat ik uren doorga met mijn les. Zelf douche ik altijd thuis, omdat er geen douches zijn in studio. Als man kan je meer transpireren, dan is het handig om een kleine handdoek mee te nemen.

Heb je nog een boodschap voor mannen die met yoga willen beginnen?


Jarenlang was ik de enige man in de les. Het kan soms best een drempel zijn om een zaal vol met vrouwen te betreden. Gelukkig heb ik me daar niets van aangetrokken. Sterker nog, het heeft me mentaal meer kracht gegeven om mijn eigen koers te varen, los van mijn omgeving. Werk voor jezelf aan je eigen lichaam en geest.