accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

We love Yoga


Get ready for Yoga

Alles wat je wilt weten

Over Yoga

1. Duik samen met bekende yogi's in de wereld van yoga.

2. Welke yogastijl past bij jou? Ben je een type voor Bikram yoga of is Hatha meer iets voor jou?

3. Bekijk hoe je jouw yoga-outfit ook kunt dragen buiten de gym.

4. Check hier de gekste yoga-alternatieven!voor lichaam & geest

Yoga: wat is het eigenlijk?

Het antwoord op deze vraag is er één die je eigenlijk zélf moet ontdekken. Een filosofie, een methode, een bezigheid, een way-of-life, een overtuiging, ga-zo-maar-door. Iedereen ziet, ervaart en gebruikt yoga op een andere manier. We kunnen in ieder geval stellen dat tegenwoordig yoga dé ultieme combinatie is van een wereldwijde, hippe sporttrend en een aloude, van oorsprong Indische spiritualiteit (met de bijhorende termen die je kunt vinden in ons yogawoordenboek). In tegenstelling tot doorsnee sporten, train je met yoga niet alleen je spieren, maar ook je innerlijke kracht. Sluit je bij voetbal, fitness of jazzdance je work-out na de cooling down af, begint de inspanning van een yogales eigenlijk pas na afloop.


Wat is de invloed van yoga op je dagelijkse leven?

De focus bij yoga ligt op de ademhaling- en dan vooral de regulatie ervan. Aangezien je dit de hele dag door doet, kun je de oefeningen –ookwel asana's genoemd- die je vanuit je yogales hebt meegekregen altijd toepassen. Hierdoor leer je beter met stresssituaties om te gaan, sneller te kalmeren en/of eens wat langer na te denken- waardoor je merkt dat je geestelijker sterker wordt. Je kunt je yoga-oefeningen precies aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Ieder individu ervaart yoga anders, maar het valt niet te ontkennen dat de lessen en oefeningen een grote impact op je dagelijkse gemoedstoestand hebben.
Lees de interviews met onze yoga-experts er maar op na!


Valt yoga dan wel onder ‘sport’?

Na het beoefenen van yoga zijn er ook in fysiek opzicht, vele vorderingen zichtbaar. Door de verschillende poses en oefeningen, train je spiergroepen die je in andere sporten minder gebruikt. In de meeste vormen van yoga train je ‘de lange spieren’ en lichamelijke lenigheid.
Kortom: door yoga raken je body én mind in balans!


Oké- overtuigd van de kracht yoga?

Dan kun je aan de slag! Alleen, waar moet je beginnen? Wij helpen je graag een eindje op weg. Zo hebben we een yogastijl-wijzer gemaakt, zodat je kunt uitvinden welke yogastijl bij jou past én wat deze stijl precies inhoudt. Daarnaast bieden we je een starterspakket, zodat je met de juiste yoga-uitrusting op je eerste yogales verschijnt. Verder kun je thuis alvast een aantal oefeningen doen met onze yogagoeroe Annie Clarke. Verder lees je alles over hoe je jouw yogakleding ook buiten de yogaschool kunt dragen en presenteren we de meest extreme yogatrends, zodat je als je wat verder gevorderd bent eens een twist aan je yoga-oefeningen kunt geven. Tenslotte organiseren we een yogawedstrijd waarmee een reis naar yogahoofdstad Los Angeles in het verschiet ligt!Raak geïnspireerd, pak je yogamat erbij- en je zult zien dat in no-time,
‘yoga’ op jouw lichaam geschreven staat.


Namasté!