Op zoek naar de juiste wandelschoenen? Top-alpinist Wilco van Rooijen helpt jou het beste paar kiezen in onze wandelschoenen gids

.

Wat is een wandelschoen? Een wandelschoen is de ideale schoen om te dragen als je weet dat je flink wat stappen gaat zetten. De stevige zool biedt veel demping en zorgt dat je grip houdt. Voor een wandeling in Nederland of in een ander vlak gebied, is de wandelschoen erg geschikt. Ambitie om naar wat ruigere gebieden te gaan, zoals de Ardennen of Alpen? Of heb je last van zwakke enkels? Investeer dan in een trekking schoen.

Wandelen is al lang niet meer alleen een hobby van gepensioneerden. Steeds meer jonge dames en vrouwen richten wandelclubjes op en trekken erop uit. Logisch ook: in deze drukke tijden is wandelen een prettige manier om je hoofd leeg te krijgen en je horizon te verbreden. En het is altijd goed om even flink door te stappen en het bloed te laten stromen. Maar dan wel graag op een paar goede wandelschoenen voor dames! Want als je aan de wandel gaat, heb je wel voldoende ondersteuning nodig. Goede grip voor onverharde paden, stevige neus en hiel, beschermde enkels, en een beetje demping om je knieën te ontlasten. Voor een flinke wandeling zijn er robuuste schoenen met een indrukwekkend profiel, ondersteunend voetbed en uiteraard gemaakt van waterafstotend materiaal. En ze zijn ook nog prettig om naar te kijken ook, want we blijven natuurlijk vrouwen. Zo zijn er stylish effen exemplaren in roze, grijs, lichtblauw of gitzwart, en grijze wandelschoenen met een contrasterende zool.

"Mooie wandelschoenen voor dames: voor op vlakke paden tot in hoge bergen"

Wandelschoenen voor dames zijn dus van groot belang, maar waar let je op als je een nieuw paar gaat aanschaffen? Het ligt er natuurlijk aan waar de wandelingen gaan plaatsvinden. Ben je van plan wekelijks te gaan wandelen in onze waterlanden en tussen de vlakke weilanden door? Dan is een goede pasvorm van groter belang dan een dikke profielzool, waar je juist in de bergen goed mee uit de voeten kunt. We hebben de meest innovatieve modellen in de online shop, uiteraard van ademende materialen (doorgaans met uitneembare en geperforeerde binnenzolen) en waterafstotend. Het is nu alleen nog een kwestie van je favoriete kleur en model kiezen en je kunt de paden op en de lanen in!