Populaire filters
1.563 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

De bekende Nederlandse styliste Danie Bles is het gezicht achter de nieuwe Vingino collectie. Als moeder van twee kinderen weet Danie Bles maar al te goed wat voor kleren kleine donders graag willen dragen. In combinatie met jarenlange ervaring als styliste – onder andere voor Sylvie Meis en Leontine Borsato - zorgde dit voor een hoop inspiratie - en die heeft ze omgetoverd in een nieuwe kindercollectie. Wij stelden haar een aantal vragen over haar drukke leven én de nieuwe collectie. Lees hier het interview met Danie Bles.

In gesprek met Danie Bles

Hoe ben je op het idee gekomen om dit naast je werk als styliste erbij te doen? Ik vind het te gek dat ik juist naast mijn styling activiteiten mijn creativiteit kwijt kan met design. Dit is toch weer heel anders dan stylen voor tv of events – waar je een grote groep mee kan bereiken. Bovendien, hoe leuk is het dat je kids op straat tegenkomt in jouw ontwerpen!

Wie of wat heeft je geïnspireerd? De collectie die nu in de winkels ligt is geïnspireerd op Parijs, een city it girl, en Amsterdam!

Wat is jouw favoriete kindertrend van dit seizoen en waarom? Dat meiden allemaal mini volwassen/tiener it girls zijn. Alles wat ik zelf aan zou doen, dragen kinderen nu ook. Mijn favorieten zijn: broderie witte blouse. sterren prints, boyfriend blazer, lak broek, oversized sterren vest en een geruit overhemd.

Waar is je passie voor fashion vandaan gekomen? Ik denk dat dit iets is wat je of hebt of niet. Ook mijn moeder heeft een belangrijke rol gespeeld. Zij werkt namelijk al haar leven lang in de mode en nam mij van jongs af aan altijd mee! ik kan me geen leven zonder voorstellen, het is mijn adrenaline en energie. Bovendien is dit beroep iedere dag weer anders en ieder moment is er weer nieuwe inspiratie, heerlijk.

Waarom zou je Vingino aan alle mama’s aanraden? Omdat je er heel blij van wordt als je kind er het allerleukst uitziet!

Waar ligt de grootste uitdaging bij het ontwerpen van kinderkleren? Dat het comfortabel blijft. Als je volwassen bent dan ben je nog wel bereid om af te zien van die hoge hakken, maar dat kan natuurlijk niet voor kids. Kinderkleren moeten voelen als een joggingpak. en tegelijkertijd helemaal van nu zijn!

Kinderen doen niet altijd voorzichtig met hun kleren. Hoe heb je ervoor gezorgt dat deze kledinglijn beschermd is tegen een stootje? Doordat de meiden dit zooo leuk vinden zullen ze er voorzichtig mee omgaan - hoop ik.

Tenslotte: wat maakt jouw nieuwe collectie voor Viningo zo speciaal? Je kan alles bij en met elkaar dragen, Mix&Match it is!