Filter1

Save the duck
Catalogus

172 items weergegeven

Save the duck: modieuze Italiaanse jassen die ook nog 's duurzaam zijn

Op zoek naar een jas die goed is voor de planeet én de dieren? Dan moet je Save the duck leren kennen. Van dit label hoef je namelijk niet te kiezen tussen trendy en duurzaam. Hun kleding is win-win: voor jouw look en voor de planeet.

Een merk met een hart voor mensen en voor de aarde

Save the duck is een merk met een missie. Ze respecteren dieren en mensen, willen een positieve impact creëren en zijn gek op de natuur. De planeet respecteren is onderdeel van hun DNA. Het merk gebruikt duurzame grondstoffen en gerecycleerde materialen en draagt zijn steentje bij aan de circulaire economie.

In 2018 lanceerden ze de RECYCLED-collectie. Dat zijn jassen die zijn gemaakt van materialen die werden gerecycleerd uit plastic flessen. Andere modellen worden dan weer ontworpen met 100% hergebruikt nylon, onder andere afkomstig van visnetten die in de zee worden gevonden. 

Het bedrijf is ook het eerste Italiaanse modebedrijf dat een B Corp®-certificaat haalde. Dat label is de strengste en meest uitgebreide internationale en onafhankelijke certificering op het vlak van milieu en sociale maatregelen. Om maar te zeggen: dit bedrijf neemt zijn inzet heel serieus.

Jassen voor dames die zich niet laten afschrikken door weer en wind

Als je een actieve levensstijl hebt, blijf je natuurlijk niet binnen als het weer niet meezit. Bij dit merk vind je lichte, waterdichte regenjassen die ademen. Het merk gebruikt innovatieve materialen zoals nylon dat extra zacht is en weinig weegt.

Duikt de temperatuur onder nul? Trek dan de iconische Save the duck-winterjas in Italiaanse stijl aan. Gemaakt zonder veertjes of leer, maar bestand tegen zelfs de guurste wind. Hij zit bovendien heerlijk dankzij het isolerende, doorlopende ontwerp met hoge hals. Deze stedelijke, vrouwelijke look helpt jou in alle comfort de kou door.

Trendy mannen kiezen voor high-tech materialen en feilloos design

Op zoek naar een vederlichte, heerlijk warme jas en wil je niet kiezen tussen design en comfort? Dit merk maakt elk seizoen trendy jassen met een afwerking die tegen een stootje kan, in een breed aanbod kleuren. 

En in ons koude kikkerlandje kun je natuurlijk niet zonder een goede regenjas. Het merk heeft zowel tijdloze klassiekers als modieuze must-haves. Wat ze gemeen hebben? Een hedendaagse look en het gebruik van high-tech materialen die jou tegen alle capriolen van de weergoden beschermen. Wij zeggen: 'Grazie, Save the duck,'