accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Alle Yogi's

Interview met Yogi Sandrine Bridoux

Sandrine Bridoux loves Yoga

Blogger en Yogalerares: Sandrine Bridoux

Interview met Sandrine

"Yoga heeft mijn lichaam en geest getransformeerd"

Van zeer gedreven en kordaat naar ontspannen en in balans. Yogalerares Sandrine heeft sinds haar voorgaande carrière als advocate een flinke transformatie doorgemaakt. Naast lichamelijke verbetering is de Franse Sandrine nu ook mentaal in balans. Tegenwoordig ligt haar focus op het inspireren van anderen.

Waarom ben je met yoga begonnen en wat deed je voordat je begon met yogales geven?

Ik heb al jaren een passie voor sport en ik was op zoek naar iets dat anders en rustiger van aard was. Ik had ook een gevoel dat mijn lichaam een kalmere en meer ontspannende activiteit nodig had dan de andere sporten die ik deed. Ik denk dat ik vrede met mezelf moest sluiten. Ik had het gevoel dat er iets in mijn leven niet klopte, maar ik wist niet precies wat dat was. Uiteindelijk heeft yoga me geholpen om mijn focus terug te vinden, om mijn leven te heroverwegen. Yoga helpt ons om helderder na te denken, het helpt ons om betere beslissingen te nemen. Yoga is steeds belangrijker geworden in mijn leven en omwille van de tevredenheid die ik voelde bij het praten over deze passie met anderen, heb ik besloten om naar New York te vliegen en een instructeurstraining van 200 uur te volgen.

Wat is het beste advies dat je een beginner wilt meegeven?

Het beste advies dat ik zonder enige twijfel kan geven is: HEB GEDULD. Je moet leren om minder streng te zijn voor jezelf. Yoga is meer een welzijnswetenschap dan een sport. Het is op geen enkele manier een competitieve activiteit. Daarnaast hoef je je niet te laten afschrikken door de discipline, we zijn allemaal ooit beginners geweest. Yoga moet regelmatig worden beoefend. Des te meer je oefent, des te meer vooruitgang je boekt.

Wat is volgens jou de beste pose voor beginners?

Naar mijn mening is de beste positie voor beginners, de zogenoemde boompose. Voor deze houding moet je kalm ademhalen, ontspannen zijn en de balans zien te vinden. Dit heeft vooral een positieve uitwerking op het evenwicht en de concentratie.

Hoe heeft yoga jouw leven veranderd?

Op fysiek niveau heeft yoga mij letterlijk een strakker lichaam gegeven. Ik heb gezien dat mijn lichaam langer, slanker en sterker is geworden. Yoga heeft me ook geholpen om beter te worden in andere sporten omdat ik nu bewuster bezig ben van mijn ademhaling. Daarnaast heb ik op mentaal niveau vrede met mezelf gesloten. Ik ben van nature impulsief en ik kan soms wat agressief reageren op bepaalde dingen. Ik heb geleerd om kalmer te zijn en ik ben nu beter in het beheersen en controleren van mijn reacties. Daarnaast heb ik ook gemerkt dat ik beter slaap en mijn eetgewoontes een stuk beter zijn geworden. Zo ben ik groot voorstander van ‘beter eten' geworden, wat voor mij betekent dat ik zoveel mogelijk natuurlijk voedsel eet, dat niet bewerkt is.

Wat is jouw lievelingsmantra?

Ik heb geen controle over de gebeurtenissen en/of mensen in mijn leven, maar ik heb wél de controle over mijn reacties hierop.

(Lees meer in deel 2)
Portrait Sandrine Bridoux

Spotify Playlist von Sandrine Bridoux

Deel 2: Blogger en Yogalerares: Sandrine Bridoux

"Yoga is voor iedereen!"

Hoe heb je yoga geleerd? Welke soort yoga doe je het liefst?

Ik ben begonnen met het beoefenen van yoga in een studio met een instructeur en daarna ben ik gaandeweg meer alleen gaan leren en oefenen. Ik haal mijn inspiratie uit alle expert-yogi's die op Instagram te vinden zijn; zij inspireren mij en ik probeer om de prachtige poses die zij maken, na te doen. Ik beoefen Strala Yoga. Dat is een zeer dynamische, vloeiende ‘Vinyasa Flow Yoga’ en wordt gedaan op ritmische, moderne en warme muziek. Er zijn geen perfecte of ‘juiste’ poses. Iedereen volgt zijn eigen poses, zijn eigen oefeningen, zijn eigen yoga. Het doel is om comfortabel te zijn in de poses.

Wat betekent yoga voor jou?

Voor mij is yoga dé welzijnswetenschap. Het leert ons om iedere dag op de juiste manier te leven, dankzij een van zijn essentiële elementen: de ademhaling. Ademen helpt ons bij het kalmeren van onze gedachten, om onze focus terug te vinden, om onze balans (terug) te vinden. Ik ben ook een grote fan van de poses waarbij ik me een beetje duizelig voel, poses die mijn balans testen. Ik sta graag ondersteboven, in poses die mijn capaciteit om te balanceren en mijn controle over bewegingen uittesten. Ik nodig mijn leerlingen altijd uit om balansposes te proberen, ook omdat deze ons helpen om angsten die we in het leven tegenkomen, te overwinnen. Omgekeerde poses zorgen ervoor dat we –letterlijk- ons perspectief veranderen en de wereld vanuit een ander oogpunt bekijken.

Welke veranderingen heb je als instructeur bij je leerlingen gezien?

Het eerste dat ik merk aan mijn leerlingen is de ontwikkeling van flexibiliteit en balans. Sommige van mijn cursisten vertellen me vaak dat ze merken dat spierpijn in de rug en heupen verdwijnt. Over het algemeen vertellen ze mij dat ze beter kunnen slapen, dat ze kalmer zijn en dat ze beter kunnen omgaan met stressvolle situaties in hun dagelijkse leven. Ik merk ook fysieke veranderingen aan sommige van mijn leerlingen: hun figuur wordt slanker, langer en raakt meer in balans.

Kan iedereen yoga doen?

Natuurlijk kan iedereen yoga beoefenen: “als je kunt ademhalen, kun je yoga doen”. Yoga is er voor iedere leeftijd: zo doen mijn neefjes van vijf en zeven jaar mee en heb ik ook ‘oudere’ cursisten die yoga beoefenen. Maar pas wel op, als je lichaam weerstand biedt, is het belangrijk om het niet verder te pushen. Yoga is bedoeld om het lichaam te helen, niet om het te beschadigen, dus het is belangrijk om hier bewust van te zijn. Als je ergens pijn voelt, raad ik aan om de pose los te laten en een pose te vinden die comfortabeler en prettiger is.

Hoe kunnen mensen de motivatie vinden om yoga te beoefenen als ze een druk schema hebben?

Ik wijs het fatale argument van mensen die mij vertellen dat ze ‘geen tijd hebben’ resoluut af. Tijd is niet iets dat kan worden verkregen, het is iets dat moet worden genomen. Zo simpel is het. Mijn credo is dan ook: “Yoga kost geen tijd, het geeft tijd.” Mensen die nooit yoga hebben beoefend, begrijpen dit niet, maar het is wel waar. Belangrijker nog, het is niet nodig om elke dag een uur yoga te beoefenen; yoga kan ’s ochtends vroeg, tijdens de lunch, 's middags of 's avonds laat. Plus: het kan overal!

Stel jouw ideale yoga-outfit samen

Meer Yoga-experts aan het woord

Meer yoga-inspiratie