Large Teaser
Large Teaser

CARNE BOLLENTE X ZALANDO

Check in voor een exclusieve collectie

Carne Bollente is geen typisch streetwearmerk. Het Parijse label combineert kleding met suggestieve illustraties en promoot sekspositiviteit. Nu werkt het merk samen met Zalando voor een exclusieve capsulecollectie.

Door Julia Carevic
10 juni 2024 · 2 min. leestijd

Wat betekent het om vandaag de dag een sekspositief merk te zijn? Voor Hijiri Endo, Théodore Famery en Agoston Palinko, de breinen achter het Parijse merk Carne Bollente, gaat het om het combineren van gewaagde illustraties met eenvoudige streetwear en een sterke boodschap, zodat dragers hun seksualiteit kunnen omarmen door middel van kleding en accessoires. Hun collecties halen seks en seksualiteit uit de taboesfeer en weerspiegelen een meer open benadering van deze onderwerpen. “Aan de hand van onze creaties willen we de culturele houding en normen rondom seksualiteit positief veranderen en hopen we de erkenning van verschillende seksuele identiteiten te bevorderen”, aldus de drie, die het merk in 2015 lanceerden op hun illustratieve website.

Het team achter Carne Bollente laat zich vaak inspireren door de jaren 60 en 70, deels vanwege hun voorliefde voor de kleuren en pasvormen uit die tijd, maar vooral ook om de politieke en culturele bewegingen van die decennia te weerspiegelen, omdat in die tijd de seksuele revolutie begon. Mensen daagden eindelijk traditionele normen en waarden uit en hadden het over feminisme en homorechten. Maar ondanks de serieuze achtergrond behoudt het merk een ironische, flirterige toon in al zijn collecties.

GENIET VAN KITSCHERIGE SOUVENIRS

Het strandlaken met retro-geïnspireerde dolfijnenprints is een van de opvallendste items in deze exclusieve capsulecollectie.

GENIET VAN KITSCHERIGE SOUVENIRS

In krap tien jaar heeft het merk een kenmerkende stijl ontwikkeld met prikkelende borduursels, illustraties en slogans in lettertypen uit de jaren 70 in combinatie met op comfort gerichte items. Voor het zomerseizoen van dit jaar werkte het Parijse merk samen met Zalando om een exclusieve capsulecollectie te creëren.

Geïnspireerd door de zorgeloze sfeer van badplaatsen, de nostalgie van kitscherige vintage dolfijnillustraties en retro-souvenirwinkels nodigt het merk je uit op een reis terug naar die onvergetelijke zomerdagen gevuld met de geur van zonnebrandcrème en de belofte van liefdesavonturen. In de woorden van Carne Bollente: “Geniet van lome middagen bij het zwembad, gewikkeld in een badhanddoek, wachtend tot de dag voorbijgaat. Laat de tiener in jezelf los en omarm de uitdagende kant van de zomerliefde met items die subtiel verwijzen naar flirten en kattenkwaad, perfect voor degenen die brutaal durven te zijn.” Een nieuwe reeks geboden om na te leven deze zomer.

De zomerse collectie omvat een reeks streetwear en bijbehorende accessoires, van tanktops en truien tot denimshorts tot sokken en petten, in zachte tinten zoals wit, beige, gewassen blauw en groen. Enkele van de opvallendste stukken zijn de T-shirts met grappige slogans en flirterige boodschappen (“See you at 5:00 by the neon palm tree. You’ll recognize me cutie because I’m sexy!”, bijvoorbeeld); de loszittende jorts met hartvormige stiksels op de achterzakken; strandhanddoeken met een airbrush-print van dolfijnen; en een stoere denim draagtas met het woord ‘SEX’ gespeld in sprankelende strassteentjes.

Met deze exclusieve samenwerking creëert Carne Bollente een eerbetoon aan de ongeëvenaarde sfeer van warme zomerdagen, vol kitscherige souvenirs en vurige romantiek. Check in bij Carne Hotel en ontdek de volledige collectie nu op Zalando.

Ontdek het merk

Carne Bollente, opgericht in 2015, staat bekend om het verspreiden van sekspositiviteit via zijn collecties.

STORIES, SERVED FRESH

Als er een interessant verhaal dropt, weet jij het als eerste.