Wat is een push-up bh? Een push-up BH dient ervoor om het decollete van een vrouw te ondersteunen en optisch te vergroten. Door middel van twee gevulde cups worden de borsten naar boven en tegen elkaar aan gedrukt. In de cups zitten een soort kussentjes die de borsten extra volume kunnen geven.

Hoewel we natuurlijk allemaal tevreden moeten zijn met het lichaam waar we mee geboren zijn, is een beetje extra hulp af en toe wel mooi meegenomen. Vooral vrouwen willen nog wel eens de hulp inschakelen van optisch corrigerende artikelen en dit geldt natuurlijk ook voor de welbekende push-up bh die bijna elke vrouw wel in huis heeft. Je kent het wel, je hebt een feestje en hebt maanden eerder al een prachtige jurk in huis gehaald om in te schitteren, maar op het moment dat je die aantrekt kom je er ineens achter dat de voorzijde een spreekwoordelijke boost nodig heeft. Dan is een push-up bh dé oplossing! Het is wel belangrijk dat je weet wat de juiste maat van je bh is en dit kun je heel eenvoudig zelf opmeten.

"Push-up bh’s geven je buste de boost die je nodig hebt. "

Allereerst heb je een meetlint nodig en deze plaats je in een rechte lijn net onder de borst, terwijl je goed uitademt. Dit is de omvang van je buste. Daarna plaats je het meetlint over de borst heen zonder deze plat te drukken en dit is je cupmaat. Als je de uitkomst van beide metingen combineert, heb je de correcte bh maat te pakken en kun je verder gaan met je zoektocht naar de ideale push-up bh. Deze zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, zo zijn er vele romantische versies te vinden, maar deze zijn vaak uitgevoerd met enorm veel decoratieve accenten. Dat ziet er leuk uit in de slaapkamer, maar is net wat minder geschikt om onder een strakke top te dragen. Gelukkig vind je ook genoeg push-up bh’s die in de buurt komen van een gladde T-shirt bh.