Wat is een poncho? Een poncho is een jas of een trui die wijd valt en typisch over het hoofd wordt getrokken. Een poncho kan gemaakt zijn van stof of van een meer waterafstotend materiaal (regenponcho). De oorsprong van de poncho ligt bij de Zuid-Amerikaanse Indianen in de pre-colonialistische tijd. Tegenwoordig is de poncho nog steeds een onderdeel van de Peruaanse klederdracht.

It-girls, bloggers, fashionistas en celebs: we spotten ze allemaal met een fijne, wollige deken om, de zogeheten poncho. De hit uit de jaren '60 heeft een stylish makeover gekregen en bepaalt nu het modebeeld. Een fashion item dat ook bij ons favoriet is, want: wie loopt er nu niet graag met een warme deken de deur uit?! Zeker als je er dan ook nog eens helemaal on trend bijloopt. Deze variatie op de cape is namelijk echt een modemusthave dit seizoen. We zagen 'm al op de catwalks van London Fashion Week, en nu is 'ie volop te krijgen in onze online shop!

"De poncho: de meest comfy mode musthave van dit seizoen "

Poncho's kun je all year round dragen. Er zijn katoenen varianten voor frissere zomeravonden, wollige exemplaren als de temperatuur flink daalt, maar ook voor over je leather biker jacket als die je niet meer tegen de kou kan beschermen. Het is dus een uiterst multifunctioneel item. Ze zijn er met col, met franjes, we hebben gebreide en gehaakte varianten. Je kunt kiezen voor een etnische print en helemaal bohemian chic de straat op gaan. Maar ook preppy varianten met ruit motieven geven je outfit een bepaalde nonchalance zoals je die maar zelden ziet. En ondertussen word jij lekker warm gehouden door dat fijne dekentje. Een win win situatie, noemen we dat.

Relevante pagina's