accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Peacoats

Wat is een peacoat? Een peacoat is een wollen mantel die gekenmerkt wordt door een dubbele knopen-rij. De peacoat werd oorspronkelijk gedragen door zeelieden en vissers. De naam 'pea' is afkomstig van het Nederlandse woord 'pij' wat ruwe, wollen stof betekent. De peacoat is onmisbaar in de garderobe van elke man. Lees hier waarom!

Peacoat

Kleur
Prijs
Maat
Print
Materiaal
9 artikelen
9 artikelen

Peacoat: niet zonder reden een blijvertje

Waarom kies je voor een peacoat in de winter?


Wanneer het buiten kouder wordt, kun je niet anders dan een jas uit de kast halen. Voor veel mensen een hele opgave, want je wilt natuurlijk een mantel die zowel stijlvol als warm is. Ja, dan komen we als vanzelf bij de peacoat uit. De jas werd oorspronkelijk ontworpen voor de echte zeeman en is bijgevolg tegen weer en wind bestand. De koudste dagen trotseer je moeiteloos en een mooie winterwandeling behoort plots tot de mogelijkheden. Maar naast warm en comfortabel is de jas ook uiterst elegant en stijlvol. Tijdloos en toch trendy, ingetogen, flatteus en net edgy genoeg om de aandacht te trekken.

Hoe combineer je een peacoat?


Bij een peacoat kun je in principe alles dragen. Een jeans, een nette broek, een jurk of een wollen rok. Er is niets dat niet tot een leuke combinatie leidt. Vanzelfsprekend zijn een fijne muts, sjaal en handschoenen in een passende kleur een must gezien je de jas vooral draagt wanneer het erg koud is. Aan je voeten kies je voor boots, al dan niet met een voering of een stevige stapschoen. Resultaat? Je bent klaar om volop van de winter te genieten!