Oorbellen voor dames

Populaire filters
11.071 items weergegeven

oorbellen

De do's en don'ts op oorbellengebied

De perfecte oorbellen voor de mooiste dag van je leven

Naar wat voor oorbellen ben je eigenlijk op zoek? Dat moet je jezelf afvragen voordat je filtert op stijl, kleur en soort. Op een feestje mag je flink uitpakken met een paar eye catching oorbellen. Ga voor grote oorbellen met edelstenen of een paar opvallende creolen. Zoek je oorbellen die je dagelijks draagt? Dan ga je misschien eerder voor een wat minder opvallend paar. Kijk eens naar knopjes of kleine oorbellen in goud of zilver die overal bij passen. Oorbellen zijn er in tijdloze designs, maar ook in trendgevoelige varianten. Merken zoals Sweet Deluxe , SNÖ of Sweden en Sence Copenhagen bieden regelmatig nieuwe ontwerpen aan die je bijna niet kunt weerstaan. Knal met neon oorknopjes of ga voor trendy topics zoals ananasjes of palmbomen in je oren. Eén ding is zeker: met oorbellen maak je elke look extra vrouwelijk!

Jaja, er is een heuse oorbellen etiquette voor bruiloften. Zo zijn parels in druppelvorm alleen voor de bruid en niet voor genodigden. Pareloorbellen in druppelvorm worden ook wel bruidstranen genoemd en het schijnt dat de echte bruidstranen zelfs geluk brengen. Ben je te gast op een huwelijk, dan geldt 'less is more': kies voor ingetogen oorstekers of subtiele oorhangers met glanzende steentjes of in effen look. Kies in elk geval voor een oorbel die niet alle aandacht trekt, want dat is niet netjes naar de bruid toe.

Pareloorbellen mag je ook dragen naar een begrafenis, maar zorg ervoor dat het een set met sobere oorstekers is en niets opvallends. Natuurlijk vervaagt de officiële etiquette met de jaren, maar het is toch fijn om te weten 'hoe het heurt'. Voor het dagelijks leven is er veel moois om uit te kiezen, zoals simpele oorstekers die overal bij passen of waarvan de steen zelfs de kleur van je outfit aanneemt. Voor een avondje uit zijn er mooie hangers of grote creolen die helemaal partyproof zijn. Vraag ook aan je partner wat hij of zij mooi vindt, want zo kan je diegene nog eens verrassen tijdens een romantisch diner door aan te schuiven met een passende oorbel.