accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen gratis retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending* en retour*

Nike Air Max

453 artikelen weergegeven
453 artikelen weergegeven

Het tijdperk van de Air bubbles

Six Feet From The Edge

Debbie Nuchelmans bekend van haar blog Six Feet From The Edge,
vertelt over haar liefde voor de Nike Air Max

Dat Debbie Nuchelmans één van Neerlands grootste fashion bloggers is en graag haar ‘feet’ in een paar goede sneakers zet, is op haar blog Six feet from the Edge duidelijk te zien. Haar cleane modestijl mixt ze keer op keer met de meest ‘edgy’ trainers die sneakerland rijk is. Naast verrassende inspiratie over fashion & design, deelt Debbie ook vermakelijke hersenkronkels en ervaringen uit haar persoonlijke leven. Dit alles doet ze op een sympathieke en lekker ‘luchtige’ manier. Geen wonder dat de Nike Air Max een van haar favoriete sneakers is! In het kader van Nike Air Max day stelden wij haar een aantal vragen over haar adoratie voor deze populaire sneakers. Lees hieronder het interview. Word jij ook fan?

street mode
@sixfeetfromtheedge

Het interview

Maart 2016

Hee Debbie! Vertel eens over jouw eerste ervaring met Nike Air Max en hoe de liefde voor deze sneakers is ontstaan?

Al op superjonge leeftijd – ik denk dat ik 8 jaar oud was? – was ik gefascineerd door die schoenen met de Air bubbles aan de onderkant. Het idee dat je een kijkje kon nemen in de zool en iets zag wat bij al mijn andere schoenen nooit zichtbaar werd, werkte voor mij magisch. Ook de coole look die de Air Max modellen destijds gaven, in combinatie met de oversized bomberjacks en opgerolde Levi's 501's, vormden de start van mijn liefdesrelatie met Nike Air Max. Of met Nike sneakers in het algemeen eigenlijk. Ik moet mijn moeder wel eens tot waanzin gedreven hebben met mijn keuze voor ‘mannenschoenen’, maar ik ben blij dat mijn beide ouders me altijd hebben laten dragen wat ik zelf wilde. En zo gebeurde het dat ik als ukkie mijn zakgeld opspaarde voor een paar Nike Air Maxjes. De Nike Air Max Triax uit 1996 om precies te zijn.

Waarom is Nike Air Max volgens jou een uniek model van Nike?

Nike is altijd super innovatief. Altijd weer komen ze met nieuwe materialen, kleuren en technologieën en de komst van zichtbare Air Max is voor mij hét boegbeeld van innovatie geweest voor Nike. Air voegden ze al een tijdje toe aan de zolen van hun schoenen, maar de keuze om deze Air units zichtbaar te maken, is voor mij altijd enorm fascinerend en vernieuwend geweest.

Hoe draag en combineer jij deze sneakers het liefst?

Letterlijk met alles! Ik hou van het contrast dat een sneaker onder een jurkje kan geven. Zo draag ik ze dan ook graag in de zomer. Daarnaast draag ik ze zelf het meeste onder een paar jeans of juist onder een zwarte pantalon. Mijn kledingstijl is vrij minimalistisch en neigt hier en daar zelfs naar klassiek. Denk aan een rechte jeans in zwart of donkerblauw, of een zwarte pantalon, gecombineerd met een goede wollen (of Kashmir) trui, oversized shirts of blouses... maar dan met de Nike Air Max als een onverwachte twist. Love it!

Wat is jouw advies voor de fashionista's die de Nike Air Max nog niet durven te dragen?

Ik denk dat veel meiden zich wat betreft het dragen van sneakers laten tegenhouden door het feit dat ze sneakers niet associëren met ‘vrouwelijk’. Jammer, want ik ben van mening dat je mate van vrouwelijkheid niet aan je schoenkeuze ligt. Daarbij heb je zo veel te gekke modellen, kleuren en stijlen, dat er altijd wel iets leuks voor iedereen bij moet zitten. Ik zou je willen aanraden gewoon eens verschillende modellen te proberen en te kijken wat voor jou werkt en wat niet. Ik ga zelf bijvoorbeeld graag voor de wat meer chunky modellen en meestal in redelijk neutrale kleuren. Wie weet ga jij liever voor een iets subtieler model sneaker, maar hou je wel van een knalkleur of print. Probeer het, en je weet welke Air Max voor jou werkt. En zo niet? Draag ze dan gewoon niet, want niks is zo treurig als angstvallig mee willen doen aan een trend die gewoonweg niet je ding is.

Welke Nike Air Max is jouw favoriet?

Momenteel ben ik erg fan van de Air Max 95. Wat ik zo tof vind aan dit model is dat het gebaseerd is op het menselijk lichaam, met de ruggengraat als hoofdlijn van de schoen. Puur esthetisch gezien hou ik van het tikkie lompe model, ik heb altijd een voorliefde gehad voor de wat minder elegante schoen.

Hoe stel jij je voor dat de Nike Air Max er in 2050 uitziet?

Nike kennende blijven ze ons verbazen met hun technologieën. We hebben pas dit jaar kunnen zien dat ze een zelfstrikkende schoen gaan lanceren (!), dus ze zijn duidelijk nog niet opgehouden met zoeken naar vernieuwing. Ikzelf ben ook nog altijd onder de indruk van de subtiele verschillen die ze kunnen maken wat betreft materiaalkeuzes: grote kans dat we in 2050 niet meer opkijken van meekleurende schoenen met ingebouwde temperatuurregelaar die zichzelf strikken. Ik kan niet wachten ;)