Filter1

Mulberry
Catalogus

74 items weergegeven

Mulberry: Engelse tradities en vakmanschap

Tijdloos Engels design, tradities, kwaliteit en de liefde voor de natuur lopen als rode draad door de ontwerpen van Mulberry. Niet voor niets werd hun stijl in 1975 Le Style Anglais genoemd. De designs zijn met de tijd meegegaan, maar de kernwaarden zijn gebleven.

Tradities en de natuur als inspiratiebron

Roger Saul begon met het merk in 1971 in Somerset, Engeland. Hij begon met het maken van leren riemen en al snel volgden andere accessoires. Acht jaar later kwam de eerste collectie dameskleding uit. De inspiratie voor de ontwerpen kwam van de traditionele activiteiten op het Engelse platteland, zoals jagen en vissen. De meeste producten worden nog steeds in de twee fabrieken in Somerset gemaakt.

Ook de natuur is belangrijk voor het merk. Dat blijkt al uit de naam Mulberry (moerbei). Het merk is erg bezig met het milieu en dierenwelzijn. Echt bont wordt niet meer gebruikt. Ook worden hoge eisen gesteld aan het gebruikte leer: de dieren moeten een goed leven hebben gehad.

Neem veelzijdige kledingstukken als basis voor je garderobe

Als veelzijdige vrouw stel je flink wat eisen aan je garderobe. Een goede basis van multifunctionele kledingstukken is een must. Mulberry heeft tijdloze kleding (maat 34-42) waarmee je gemakkelijk kan combineren. De jurken kun je naar je werk dragen, maar misstaan daarna niet bij een etentje. En een broek of rok met een mooie blouse kun je moeiteloos omtoveren van casual naar zakelijk door er een blazer bij aan te trekken.

Ook heel handig bij dit merk zijn de blouses en rokken met dezelfde print. Trek ze samen aan en het doet aan als een jurk. Of combineer ze ieder apart met iets heel anders. Zo is het alsof je oneindig veel verschillende outfits in je kast hebt hangen.

Formeel of casual: moeiteloos combineren met laarsjes

Ook voor schoenen kun je terecht bij Mulberry. De pump is niet voor niets een klassieker; die staat altijd mooi bij een broek of een rok. Voor een casual look kun je kiezen voor sneakers onder je jeans of broek.

En vergeet de laarzen niet. Met of zonder hoge hak, net wat je prettig vindt. Combineer ze met een jurk, rok of mooie broek en een prachtige blouse voor naar je werk of een etentje. Of trek je laarsjes aan bij jeans of een broek. Een lekkere trui erbij en je bent klaar voor een relaxed weekend of een middagje winkelen.