accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

MOAM x ZALANDO

Van tekentafel tot catwalk in vijf maanden. Zalando opent de deuren van de MOAM collective studio. Volg 'Icons in the Making' voor updates en exclusieve toegang tot content, evenementen en veel meer.

Dagen tot lancering

VOLG HET HIER
Navigeer

ICONS IN THE MAKING

Zalando gaat in zee met Martijn Nekoui's MOAM collective en brengt je het verhaal achter het ontstaan van een iconische collectie. Het is de eerste keer dat het Amsterdamse initiatief internationaal gaat. Dat doet het met 5 uitmuntende talenten van Europa's beste modescholen. Onder begeleiding van vak-experts zal het team een haute-couturecollectie ontwerpen in 5 maanden tijd. Hiervan zullen 3 items exclusief te koop zijn bij Zalando. Volg het verhaal voor updates en exclusieve toegang tot content, evenementen en veel meer.

VIDEOREEKS

Het avontuurLaatste updates

IN BEELD

MOAM collectiveBehind the scenes

Martijn Nekoui MOAM-bedenker

Het brein achter MOAM collective is vastberaden, assertief en ook wel sarcastisch - kwaliteiten die hem goed staan als je weet dat hij elk jaar opnieuw op zoek gaat naar vers talent.

De pionier

Deze Nederlandse eigenwijze creatieveling studeerde in 2012 af aan het Amsterdam Fashion Institute. Gepassioneerd door alles wat kunst en cultuur tot bij het grote publiek brengt, was zijn afstudeerproject MOAM dan ook zijn roeping. MOAM gaf oorspronkelijk lokale, nieuwe talenten experimenteerruimte en coaching van iconische namen uit de creatieve industrie. Voor de 4e edtie is MOAM uitgegroeid tot een internationale succesformule.

"Ik wil de opkomende generatie jong en creatief talent laten schitteren door hen in contact te brengen met en te laten leren van de grote namen uit het ciruit, en door hen in de spotlight te zetten met show, tentoonstellingen en evenementen."

Cool & clean

Shop Martijns favorieten

Rose Danford-Phillips De ontwerpers

Deze natuurliefhebber en afgevaardigde van het Royal College of Art in Londen is kleurrijk, excentriek en een maximiser. Haar inspiratie haalt ze uit de barok en alles wat over de top is. Lees hier meer over Rose.

De excentriekeling

Rose Danford-Phillips noemt zichzelf een natuurliefhebbende maximalist. Voor haar afstudeerproject aan het Royal College of art haalde ze inspiratie bij interieurontwerper Tony Duquette, schrijver George Monbiot en de natuur rond de campus. Het resultaat werd een collectie rijk aan kleur, opvallende silhouetten en borduursel.

"Mode is een daad van creativiteit waarbij je gaat spelen met symbolen en persoonlijkheidseigenschappen, om op die manier te tonen wie je bent, of wat je denkt dat je zou kunnen zijn".

Kleurrijk & eclectisch

Shop Rose' favorieten

Robbie van Mierlo De ontwerpers

Met zijn afstudeercollectie aan de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen vervaagt Belgische trots Robbie de lijnen tussen man en vrouw. Een ware romanticus die symboliek omarmt. Lees hier meer over Robbie.

De nieuwe romanticus

Robbie van Mierlo is trotse afgestudeerde van de Antwerpse Royal Academy of Fine Arts. De 22-jarige zegt dat leven in België en zijn omgeving een diepgaande invloed hebben op zijn methode en esthetiek. Voor zijn afstudeerproject "Epos of the Ego”, haalde hij inspiratie uit "Orlando" van Virginia Woolf, "Divine Comedy" van poëet Dante en zijn eigen dualiteit.

"Mode is de interessantste taal van allemaal - ze is zo direct en zo allesoverstijgend."

Verhalend & symbolisch

Shop Robbies favorieten

Roos Boshart De ontwerpers

De rijzende ster van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag houdt van alles dat zwart, goud en lakleer is. Haar stijladvies? Draag wat je wilt, maar draag het met zekerheid. Lees hier meer over Roos.

De artiest

Gefascineerd door het menselijk lichaam en zijn complexiteit combineert de Nederlandse Roos Boshart mode, schone kunsten en wetenschap en creëert ze zo een conceptuele en visuele taal. Daarbij gaat ze steeds aan de slag met neutrale kleuren. Haar afstudeerproject werd geselecteerd voor de Lichting 2017 van de Amsterdamse fashionweek.

"Mijn droom is om altijd te kunnen blijven werken op de grens van mode en schone kunsten."

Krachtig & elegant

Shop Roos' favorieten

Maximiliano Ruelas De ontwerpers

Zijn afstudeercollectie aan Polimoda in Florence geeft een frisse kijk op traditionele Spaans-Mexicaanse pakken. Hiervoor gebruikt hij o.a. maskers en jurken met tule. Maximiliano is ook groot fan van laarzen en zakken. Lees hier meer over Maximiliano.

De surrealist

Kunst en cultuur zijn heel belangrijk in Maximiliano Ruelas' werk. Zijn ontwerpproces start steeds met een emotie die uitmondt in een concept dat zijn gevoelens omvat. In zijn werk zie je ook maatschappelijke thema's terugkeren, waarmee hij graag de dialoog wil starten.

"Grondig onderzoek van literatuur, sociale kritiek tot historische bronnen, inspireren mijn werk."

Tradioneel & krachtig

Shop Maximiliano's favorieten

Catherine Le Thérisien De ontwerpers

Catherine, afgestudeerde aan l'École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, speelt graag met klassieke, vrouwelijke silhouetten. Haar doel is de volgende Art Directior van Dior te worden. Lees hier meer over Catherine.

De styliste

Catherine komt uit een creatief nest met een moeder als juwelenontwerpster en vader die schilder is. Het was voor haar een kleine stap richting La Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Zelf is ze gespecialiseerd in mode-accessoires en ontwierp ze de "Lady is Gentleman"-collectie wat een romance werd tussen maatwerk, drapage en weelderige patronen.

"Inspiratie staat voor mij gelijk aan emoties verbinden."

Klassiek en vrouwelijk

Shop Catherines favorieten

We zijn halverwege, de designers hebben hun eigen stoffen geweven, geprint en gebreid en de collectie hangt in schetsen aan de muur. Alleen is het rek waaraan over twee maanden de collectie moet hangen nog een beetje leeg, maar dat komt goed. Na enkele jaren heeft dit project ons geleerd dat de collectie op het laatste nippertje klaar zal zijn.

COLUMN MARTIJN NEKOUI: We zijn op de helft

"Tussen de proefmodellen door, de mooie schetsen en de concepten zien we al een klein beetje welke richting de designers uitgaan. Denk: kleurrijk, extravagant en vooral dierlijk."

De designers kregen intussen coaching van enkele van hun idolen zoals Walter Van Beirendonck en Lucas Ossendrijver van Lanvin, en er staan nog meer coachings, trips en fotoshoots op de agenda.. Halverwege, maar dus nog veel te doen. Gelukkig heeft het team een enorme drive waarop we 200% kunnen vertrouwen. Laat 2018 en de show maar komen!

Lees hier de volledige column van Marijn Nekoui.

MOAM Zalando

MOAM begon als afstudeerproject met het idee mode aan kunst te koppelen en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Vier jaar later is dat niet anders en zo ontstond het huwelijk tussen ons en Zalando: we willen allebei zo veel mogelijk mensen laten proeven van al wat mooi is.

COLUMN MARTIJN NEKOUI: Mode is voor iedereen

MOAM is voor mij een speeltuin, elke dag opnieuw. We delen veel van wat er achter de schermen gebeurt op onze social media. Zo blijft iedereen betrokken. De designers werken met volledige creatieve vrijheid aan een authentieke collectie. Dankzij Zalando bereikt onze content nog meer mensen: mode is voor iedereen en iedereen is mode!

"Mode is voor iedereen en iedereen is mode!"

Lees hier de volledige column van Marijn Nekoui.

MOAM Zalando

Het ontwerpersduo Viktor&Rolf is gespecialiseerd in conceptuele en avant-garde designs, die een extra dimensie krijgen door de bijhorende theatrale fashion shows. Het duo ontmoette elkaar tijdens hun studies en sinds de oprichting van hun gelijknamige label in 1993 creëren ze al meer dan 20 jaar een brug tussen kunst en fashion.

MEET THE COACHES : VIKTOR&ROLF

De coaching-sessie van Viktor&Rolf met het jonge collectief bouwt verder op die van Claes Iversen: het concept krijgt meer en meer vorm door de moodboards van de designers verder uit te werken, maar ook te laten samensmelten. Rond welke kleuren de collectie wordt opgebouwd en hoe de print er uiteindelijk zal uitzien, werd hier druk besproken.

“We denken dat het een veelbelovende start is. Het idee om workwear in couture om te zetten is een zeer interessant concept. We kijken ernaar uit om nog meer te ontdekken.” (Viktor&Rolf)

Lees hier meer over de coachingsessie met Viktor & Rolf.

MOAM Zalando

Ze werken samen aan één collectie, ze maken elkaars zinnen af, lunchen steeds met elkaar en gaan zelfs buiten MOAM-tijd nog met z’n allen naar de bioscoop. De MOAM-vijfling is geboren.

COLUMN MARTIJN NEKOUI: Inspiratie en ervaring

Het designerscollectief ging de afgelopen weken grondig op zoek naar het concept voor hun collectie. Samen namen ze honderden kunstboeken door, keken ze naar inspirerende catwalkshows uit het verleden, fotografeerden ze interessante mensen en gebouwen en gingen met elkaar in discussie over wat er speelt in de wereld. Allemaal om inspiratie uit te halen. Door de juiste balans te vinden tussen de iconen uit het heden en de trends van de toekomst hebben ze uiteindelijk een sterk concept gevonden. Coaches Frans Ankoné, Claes Iversen, Viktor&Rolf en Walter van Beirendonck lieten hun licht schijnen over het concept en waren onder de indruk. Ze hadden meteen een enorm belangrijk advies voor de designers:

,,Probeer niet een compromis-collectie te maken door alle inspiratie op één hoop te gooien, maar maak juist een statement. Een kans als deze komt maar één keer voor in jullie leven. So make it work!”

Lees hier de volledige column van Marijn Nekoui.

Volg het avontuur voor vip-toegang

Modekenners weten dat het niet enkel om de mode pur sang gaat, maar ook om het verhaal achter de kleding. Raak betrokken bij het ontwerpen van een iconische collectie en volg het traject van heel dichtbij. Volg het avontuur van Icons in the Making en maak automatisch kans op een (of alle) exclusieve extra's. Wacht niet langer!

Schrijf je in tot 31 december

Early access tot de collectie

Wil je een designer-item uit de MOAM x Zalando samenwerking bij je thuis? Schrijf je in voor updates en kom als eerste te weten wanneer de iconische items te koop zullen zijn.

Schrijf je in tot 15 januari

VIP LAUNCH PARTY

Volg het avontuur en maak kans op tickets naar de exclusieve launch party.

Schrijf je in tot 31 januari

VIP FASHION SHOW

Schuif aan op de eerste rij en ontdek als eerste de collectie tijdens de finale catwalkshow in maart 2018.

Schrijf je in tot 1 maart

livestream

Kan je niet bij de evenementen aanwezig zijn? Volg het avontuur en ontvang een link om het via livestream te volgen.

Schrijf je in tot 31 maart

VIP content

Volg dit avontuur en ontvang exclusieve nieuwsupdates en diepgaande content.

Schrijf je in tot 15 januari

Bezoek aan MOMU Antwerpen

Schrijf je in voor MOAM-updates, maak kans op een bezoek aan het MOMU Modemuseum en misschien ga je binnenkort wel snuisteren in de geschiedenis van de mode.