Mode

Populaire filters
  • Heren
  • Kinderen
1 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Warm en droog op avontuur met een jas van Marmot

Of je nou op avontuur gaat in het Andesgebergte of langs de kanalen in het Groene Hart, een goede jas is onmisbaar. Marmot weet dat slecht weer niet bestaat, maar slechte kleding wél. Een jas van dit merk is een perfecte keuze als je warm én droog wilt blijven.

Producten met welzijn van mens en dier in gedachte

Het merk Marmot is in de jaren 70 opgericht door een groep studenten van de Universiteit van Californië. Ze hadden het tijdens een onderzoek op een gletsjer zo koud gehad, dat ze hun eigen donzen jassen gingen ontwerpen. Nog steeds produceert het bedrijf kwaliteitskleding die vooral heel functioneel is. 

De bedrijfsfilosofie bestaat uit drie delen. Ten eerste wil het merk een multiculturele werkomgeving creëren waarin de mens centraal staat. In de tweede plaats gaat het om het maken van de beste producten. Professionele bergbeklimmers weten dan ook dat ze hun leven kunnen toevertrouwen aan de donzen jassen van dit merk. 

Ten slotte is het milieu heel belangrijk voor dit bedrijf. Het bedrijf wil dat zijn klanten kunnen genieten van de verste uithoeken van onze prachtige planeet. Het productieproces mag de natuur dus geen schade toebrengen. En diervriendelijkheid staat ook hoog in het vaandel. Er wordt geen dons geplukt van levende ganzen of van vogels die voor foie gras zijn vetgemest.

Warme winterjassen geschikt voor elk klimaat

Zoek je elke winter de piste op, heb je plannen te gaan wandelen in het hooggebergte van Tibet, of hou je het lokaal met een stedelijk avontuur? De dikke winterjassen van Marmot houden je gegarandeerd warm, hoe diep het kwik ook zakt. 

Als het op warmte aankomt, is dons de absolute kampioen. De kleine veertjes bieden een natuurlijke isolatie die ongeëvenaard is. Een dikke donsjas is dan ook de beste keuze als je naar hele koude gebieden op vakantie gaat. Een dunner jasje met iets minder vulling is prima geschikt voor koudere dagen in eigen land.

Als je denkt dat je regelmatig een bui op je dak kunt krijgen, dan is het de moeite waard een donsjas met een waterdichte stof te kiezen. Dons kan namelijk niet zo goed tegen nattigheid. En voor in echt natte klimaten kun je beter een jas met synthetische vulling kiezen. Ook warm, en veel handiger in nat weer. Hoe dan ook, met een Marmot-jas bestaat slecht weer écht niet meer.