accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Kasjmier voor dames

Dit waardevolle materiaal...

Wat maakt kasjmier eigenlijk zo bijzonder?

Om te beginnen heeft kasjmier de buitengewone eigenschap om warmte te bieden op een aangenaam luchtige manier. Het materiaal is erg dun en valt lekker soepel, maar door de hoge kwaliteit werkt het wol isolerend- op een prettige manier. Daarnaast is kasjmier poedelzacht en straalt het een bepaalde soort elegantie uit. Dit exlusieve karakter heeft kasjmier te danken aan haar natuurlijke oorsprong; de kasjmiergeit. Deze leeft slechts op een aantal plekken in de wereld, wat van kasjmierwol een kostbaar stofje maakt.

Nog niet helemaal overtuigd of wil je meer weten over deze bijzondere stof? Wij nemen je mee in de wereld van kasjmier.

Trotseer de winter

Is het buiten koud, guur en daalt het kwik tot onder nul? Dan kunnen de kasjmier items uit de kast gehaald worden. Met warmtehouders zoals cardigans, vesten, truien, sjaals en mutsen ben je bestand tegen elke bibbertemperatuur.

Onze favoriete kasjmier items

Kasjmier collecties

Wassen, drogen en ontpluizen

Een speciaal product zoals kasjmier heeft een delicate behandeling nodig. Het bijzondere aan kasjmier is dat wanneer je de stof goed behandeld, deze in de loop van de tijd zelfs nóg mooier kan worden! Bekijk de video en ontdek hoe je jouw kasjmier items behandeld en mooi houdt.

Video over het behandelen van kasjmier

Vier vragen over kasjmier

Ontdek de vier meestvoorkomende vragen en de bijbehorende antwoorden over de behandeling van kasjmier.

Hoe was je kasjmier?

- Na ongeveer vier keer dragen, mag -of liever- moet, kasjmier in de wasmachine.
- Doe het item binnenstebuiten in de wasmachine en zet het wolprogramma op maximaal 30 graden. Gebruik hierbij wolwasmiddel zonder wasverzachter.
- Daarna op lage snelheid centrifugeren, zodat de gebreide stof niet te nat en zwaar uit de machine komt en sneller droogt.

Hoe laat je kasjmier drogen?

- Doe het item 15 minuten koud in de droogtrommel. Hierdoor herstellen de vezels.
- Je kunt het item ook op een droogrek uitspreiden maar leg er in dit geval een handdoek van badstof onder.
- Laat een item van kasjmier nooit nat op een kledinghanger drogen. Hierdoor verliest het kledingstuk haar vorm.

Hoe verwijder je pluisjes van kledingstukken gemaakt van kasjmier?

Ook hoogwaardig materiaal zoals kasjmier kan gaan pluizen. Zo kunnen er kleine bolletjes stof ontstaan veroorzaakt door losse vezels en wrijving over het materiaal. Gelukkig wordt de pilling minder omdat de losse vezels na een tijdje geleidelijk verdwijnen. Wanneer dit niet snel genoeg gaat kun je ook een pluizentondeuse gebruiken bij een gladde kasjmierstof of een kasjmierkam voor de wat stuggere stofdelen.

Hoe kun je kasjmier het beste bewaren in de kast?

Voordat je kledingstukken gemaakt van kasjmier voor langere tijd wilt opbergen in de kast (bijvoorbeeld tijdens de zomer), dien je de items te wassen en goed te laten drogen. Om wrijving te voorkomen kun je de kledingstukken in vloeipapier leggen zodat ze liggend wachten tot het weer winter wordt. Geurzakjes met lavendel-, cederhout- of salie-aroma beschermen kasjmier daarnaast ook tegen motten.


Laat je inspireren