accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Catalogusvan Icebreaker

Zie nieuwe items van dit merk in je tijdlijn
+ Opgeslagen! Je krijgt nu nieuwe items van dit merk te zien in je tijdlijn
Merk
m
Kleur
Nieuw binnen
Gelegenheid
163 artikelen

Wilco van Rooijen over zijn favoriete merk Icebreaker

Februari 2017

Waarom draag jij Icebreaker Merino?

Als outdoor sport liefhebber, ben ik erg verbonden met de natuur. Ik geloof heel sterk in het circulaire verbruik van alles wat wij consumeren: ik draag het liefst kleding dat natuurlijk en recyclebaar is. Aan de productie van Icebreaker Merino kleding komen weinig of geen chemische middelen te pas, die niet af te breken zijn door de natuur. Bovendien is merino wol een soort wonderstof, het is de beste vriend van elke outdoor sporter.

Wat is er zo bijzonder aan Icebreaker Merino hemden?

Merino wol komt van de Nieuw-Zeelandse Merino schapen. Dit wol is zacht en ontzettend sterk. Het wol kriebelt niet, is niet klam zoals synthetische stoffen en het krijgt veel minder snel een geurtje dan bijvoorbeeld katoen. Dit is ideaal voor een alpinist: ik heb tot wel 70 dagen hetzelfde Icebreaker shirt gedragen, omdat ik zo min mogelijk gewicht wil meenemen op een expeditie. Het wonderlijke van merinowol is dat je het in elke weersomstandigheid kan dragen: of het nu twintig graden onder nul is of als je vertoeft in tropische temperaturen. Dat is ook precies wat het doet voor het Merino schaap zelf.

Hoe draag jij Icebreaker Merino?

De merinowollen hemden van Icebreaker zijn de perfecte basis voor elke outdooractiviteit. Ik draag graag laagjes, dit is makkelijk uit en aan te doen, om zo de warmte te reguleren. Ideaal is als base layer de een merinowollen hemd met een rits bij de kin. Daarboven draag ik een of twee t-shirts: een met korte en een met lange mouw. Gaat het echt regenen dan draag ik een softshell jas. Hebben we te maken met een grote storm: dan trek ik er nog een water- en winddichte jas overheen.Ik probeer het altijd zo lang mogelijk uit te houden zonder jas, omdat je met lopen in de bergen veel warmte produceert: het is vrij intensief. Je zult merken dat een beetje regen gewoon blijft liggen op je merinowollen kleding. Het is echt een wondermateriaal! Wil je meer weten over Wilco van Rooijen en ben je benieuwd naar de optimale voorbereiding op een wandelvakantie? Ontdek Wilco's tien gouden tips en bestijg goed uitgerust elke bergtop.

Ben je op zoek naar de juiste wandelschoenen voor een outdoor trip? Bekijk dan hier onze wandelschoenen guide en kies het paar wat het beste bij jou past.

Let's go!