Filter1

Iceberg
Catalogus

198 items weergegeven

Iceberg weet sportieve kleding te combineren met popart

Iceberg was een van de eerste merken die modieuze sportkleding maakte. Later is het merk overgegaan naar casual kleding, maar altijd met een sportieve inslag. Het staat bekend om het gebruik van cartoons en popart. Je herkent hun kleding aan grote logo’s, opvallende prints en felle kleuren.

Het eerste merk dat gebreide sportkleding maakte

Het Italiaanse merk Iceberg is onderdeel van de Gilmar Group en werd in 1974 opgericht door Giuliana Marchini en Silvano Gerani. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten staan in Marignano. Silvano had het beeld van modieuze sportkleding voor ogen, maar het was Giuliana's idee om de kledingstukken van ontwerper Jean-Charles de Castelbajac voor hun eerste sportkledingcollectie op een breimachine te maken.

In de jaren erna breidde het merk hun collectie uit met jeans, leren kleding en vervolgens casual en formele kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Alles nog steeds met een sportieve uitstraling. Bovendien waren Giuliana en Silvano gek op popart, wat levendige ontwerpen opleverde, vaak met felle kleuren.

Moeiteloos een casual outfit samenstellen met basics

Iceberg gebruikt materialen van hoge kwaliteit; je hoeft niet bang te zijn dat de kleuren zullen verbleken. Bovendien zit de kleding lekker dankzij de sportieve roots van het merk. Heren kunnen er tot en met maat 3XL terecht. Omdat het merk niet alleen felle kleuren maar ook veel zwart en wit gebruikt, is de kleding gemakkelijk te mixen en matchen. Draag een zwarte trui bij een broek of jeans en zwarte sneakers voor een elegant geheel.

Wil je liever opvallen? Dan heb je keuze te over. Vooral de T-shirts en sweatshirts hebben het iconische logo en de typische popart-kenmerken. Kies een T-shirt of een sweatshirt met een opvallende print en combineer die met je favoriete jeans en sneakers.

Ook sneakers en accessoires met popart-invloeden

Behalve kleding maakt het label ook accessoires en andere producten. Deze zijn net als de kleding duidelijk beïnvloed door popart. Sneakers mogen daarnaast natuurlijk ook niet ontbreken bij een modemerk dat beroemd werd om hun sportkleding. De sneakers van Iceberg staan bekend om hun goede pasvorm en draagcomfort. Ga je voor casual? Kies dan felgekleurde of witte sneakers en draag die met skinny of slim-fit jeans en een opvallend T-shirt.  

En zoek je nog een leuk cadeautje? Het label heeft ook geurtjes op de markt gebracht. Ga voor een klassieke eau de toilette of een vrouwelijk parfum.