Wandelschoenen heren

Hoe kies ik de juiste wandelschoenen voor heren?

Ga voor het juiste paar en krijg extra ondersteuning

Wandelschoenen nodig voor een boswandeling of hike? Wij geven tips zodat jij het juiste paar vindt. Wandelen klinkt simpel, maar een serieuze hike is echt topsport. Voor een flinke hike heb je een goede conditie nodig, maar ook een geschikt paar wandelschoenen. Schoenen die ademen, waterdicht zijn, stevigheid bieden voor de enkel en een behoorlijke profielzool voor die steile berg of dat ongebaande pad . Het is dan ook belangrijk een goed paar wandelschoenen uit te zoeken (en vooraf even in te lopen ). Allereerst is het belangrijk om te bedenken waarvoor je ze gaat gebruiken: worden het boswandelingen in de omgeving en af en toe een wandeling langs het strand? Dan heb je genoeg aan lage en lichte exemplaren. Ga je echter hiken in de bergen, dan kom je in een geheel andere categorie.

Wandelschoenen worden in vier verschillende categorieën onderverdeeld. Deze categorieën lopen van A naar D en overlappen elkaar soms. Handig om te weten is dat je voor tochten in de bergen beter een paar wandelschoenen met een hoge schacht kunt uitkiezen, die ondersteuning bieden aan je enkels. Bovendien biedt de zool extra demping waardoor je minder last van oneffenheden zult hebben. Ga je naar een gebied met veel sneeuw of regen, dan zijn waterdichte trekkingschoenen ideaal. Welke schoenen je ook kiest: geef ze af en toe een onderhoudsbeurt. Voor leren exemplaren geldt: invetten, dan blijven ze mooi soepel. Waterdichte schoenen krijg je schoon door ze in een teiltje zonder zeep te zetten . Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter alweer een kilometer.

Wat zijn trekkingschoenen? Trekkingschoenen zijn hoge wandelschoenen waarmee je met gemak een heuvel, rotsachtig of bergachtig gebied kunt bewandelen. Bij dit soort ondergronden is het van groot belang dat schoenen veel grip hebben en je enkels verstevigd worden. Een Vibram® zool is de meest duurzame en slijtvaste zool die je kan hebben. Trekkingschoenen zijn minimaal waterafstotend. Met een GORE-TEX® voering, ben je ervan verzekerd dat je schoenen waterdicht zijn en toch blijven ademen.

Op zoek naar de juiste wandelschoenen? Top-alpinist Wilco van Rooijen helpt jou het beste paar kiezen in onze wandelschoenen gids