391 items weergegeven

Op zoek naar de juiste wandelschoenen? Top-alpinist Wilco van Rooijen helpt jou het beste paar kiezen in onze wandelschoenen gids.

Wat is een hikingschoen? Een hikingschoen is een lage wandelschoen. Deze schoenen hebben een stevige zool, zodat je pas verstevigd wordt met extra grip. Voor een wandeling in Nederland of in andere vlakke gebieden is een wandelschoen ideaal. Het is veel lichter dan een hoge wandelschoen, wat het een stuk comfortabeler maakt. Ambitie om ooit een wandeling te maken in een ruiger gebied of last van zwakke enkels? Investeer dan in een trekking schoen.

Hiken doe je soms een hele dag en dan het liefst zonder pijn in je voeten. Goed passende hikingschoenen voor heren zijn daarom een absolute must wanneer je graag wandelt in de natuur of in heuvelachtig gebied. Hoe vind je de juiste hikingschoenen voor heren? Allereerst is het handig om te weten hoe de hikingschoenen jouw voeten moeten ondersteunen. Bij hikingschoenen komt de steun vooral uit het middel van de zool en uit het materiaal dat zich om je enkel sluit. Wanneer je loopt, is het belangrijk dat je hiel niet omhoog kan komen, maar wel dat je tenen zich vrij kunnen bewegen. Wanneer je bijvoorbeeld bergafwaarts loopt, stoten je tenen sneller tegen de voorkant van je schoen en dat zorgt voor pijn in je voorvoet. Hike je zonder al teveel bagage op je rug zoals een grote backpack? Dan zijn lichtgewicht hikingschoenen heerlijk comfortabel en bieden ze de juiste steun. Ga je echt ruig terrein tegemoet en dat soms dagen achter elkaar met een grote backpack op je rug? Ga dan voor stevigere, iets zwaardere hikinglaarzen. Die geven je voeten dan meer steun en gaan langer mee. Zorg er wel voor dat je ze even inloopt voordat je reis begint.

"Goede hikingschoenen voor heren maken van jouw hike één groot avontuur"

Ga je een bergwandeling maken in de kou? Zoek dan naar hikingboots die gevoerd zijn met warm materiaal zoals wol of een synthetische warmhouder. Leren schoenen gaan vaak lang mee, maar het duurt wel langer voordat ze lekker zitten. Hikingschoenen met een synthetische bovenlaag zijn vaak lichter en comfortabeler, maar zullen ook sneller tekenen van veroudering vertonen. Bedenk goed waar je gaat wandelen en zoek je schoenen daarop uit. Er zijn ook hikingschoenen die waterproof zijn of speciale backpack boots die meer gewicht kunnen dragen.