Heren

Herenkleding van Lee

Filter (1)

293 items weergegeven

Lee herenkleding is al jarenlang populair onder stoere mannen die zich modieus maar toch casual willen kleden. Van oorsprong is Lee een Amerikaans merk, ontstaan in 1889 dankzij oprichter Henry Lee. Deze ondernemende Amerikaan werd geboren in 1849 in Vermont. Na een carrière als olie- en benzinekoopman besloot hij hier de brui aan te geven en het over een compleet andere boeg te gooien: het ontwerpen en produceren van kleding. Onder de naam Lee Mercantile Company begon Henry Lee met de productie van robuuste, stevige kleding die tegen een stootje kon, de zogenaamde 'workwear'. In 1913 vestigde Lee zijn naam met de introductie van de Union-All, ook wel de overall genoemd en typerend voor de workwear stijl. Als echt denim georiënteerd merk houdt Lee zich van het begin af aan al bezig met het brengen van nieuwe impulsen en innovaties in de denimwereld. Zo hadden spijkerbroeken van oorsprong knoopsluitingen, maar Lee kwam in 1920 met een zip fly jeans, oftewel een jeans met ritssluiting. Het merk bleef zich ontwikkelen en in 1942 veranderde de naam van Lee Mercantile Company naar H.D. Lee Company. Inmiddels is Lee herenkleding wereldwijd bekend en populair. Lee herenkleding geeft jou een klassieke, maar tegelijkertijd casual look.


"Smarter wear for the modern worker"

Nog altijd is Lee een echt authentiek 'All American' denim merk met een stoere, ruige uitstraling. Dit past geheel bij het doel waarmee het merk ooit begonnen is: het leveren van praktische (werk)kleding voor cowboys, boeren en spoorwegarbeiders. Deze doelgroep wordt natuurlijk op en top geassocieerd met mannelijkheid; precies waar Lee herenkleding voor staat. De collectie bestaat uiteraard uit verschillende soorten spijkerbroeken in allerlei wassingen en modellen: van slim fit jeans tot baggy jeans. Daarnaast biedt Lee herenkleding ruime keus in overhemden, truien, vesten en t-shirts. Zowel kleurrijke prints en opdrukken als wat minder opvallende ontwerpen zijn goed vertegenwoordigd, waardoor er voor elke gelegenheid wel wat te vinden is. Niet alleen kies je met Lee herenkleding voor kwaliteit en duurzaamheid, je straalt er ook een stukje karakter mee uit. Lee gaat al jarenlang mee en is een merk met geschiedenis. Met Lee herenkleding maak je absoluut een stevige indruk!

Gratis service

Op Zalando.nl bestel je gemakkelijk je favoriete items en worden ze gratis bij je thuisgeleverd.

Profiteer nu van alle voordelen bij Zalando, gratis verzending en retour, 100 dagen retourrecht en gratis service op 0800 020 11 38.

Vragen over een product? Ons serviceteam staat voor je klaar op ons gratis telefoonnummer 0800 020 11 38.