Overhemden voor heren

Populaire filters
14.351 items weergegeven

Bij het dragen van formele herenoverhemden speel je het spel volgens een aantal klassieke regels. Dit betreft kragen en knopen, in de juiste combinaties met stropdassen en jassen. Trends buigen graag af van de norm, dus hier vrij spel. De nieuwe zakelijkheid heeft een scherp en gedurfd randje. Zo doet satijn zijn intrede voor herenshirts. Gaat hoogglans je net iets te ver, kies dan voor een licht glimmende katoen.

Herenoverhemden in hoogglans chic of casual flanel

Casual overhemden vind je in geruit flanel, corduroy en katoen. Maar ook de fijnere jeansstoffen zijn er in alle tinten blauw. De meeste modellen kun je zowel in als uit je broek dragen, bijvoorbeeld boven jeans of chino’s. Draag je hem los, houdt dan een lengte aan net onder heuphoogte. Draag je formele hemden op de nieuwe wijze, kies dan voor een langer model, waarvan je een kant uit je pantalon laat hangen.

Plezier en pragmatiek voor een pittig plaatje

Van krijtstreep katoen tot casual camouflage, herentrends draaien om pragmatiek en plezier. Dit vind je in gekleurde prints en pittige, onverwachte combinaties. Meer een gewoontedier? Leer dan je eigen stijl simpel te houden. Heb je een lievelingsmodel overhemd gevonden, koop er dan een in iedere kleur die je aanspreekt. Dan zit je voorlopig goed. En spring voor speciale gelegenheden eens uit de ban met een blitse bloem of een kek stipje. Met een goed jasje erover kun je best een gokje wagen.