Filter1

GAS
Catalogus

1 items weergegeven

GAS Jeans: iconische jeans van Italiaanse topkwaliteit

Zoals GAS zelf zegt: denim zit in hun DNA. Stijlen en trends zijn door de jaren heen veranderd, maar de visie is hetzelfde gebleven: kleding bieden van hoge kwaliteit die met de tijd meegaat en die de individualiteit van de drager benadrukt. Voor welke gelegenheid dan ook.

Motoren en jeans zijn de ultieme combinatie

GAS Jeans werd in 1984 in Italië opgericht door Claudio Grotto. Het merk begon met het maken van denim jeans, sweatshirts en jassen voor mannen. Al snel volgden meer kledingstukken voor zowel mannen als vrouwen, maar jeans bleven altijd de hoofdrol spelen.

De afkorting staat voor Grotto Abbigliamento Sportivo, oftewel Grotto Sportkleding. Het merk steunt allerlei takken van sport, maar heeft vooral een sterke band met de motorsport. De combinatie van motor en denim heeft een rebels imago: het staat voor passie, doorzettingsvermogen en de wil tot het uiterste te gaan. Je hoeft geen rebel te zijn om het beste uit jezelf te halen.

Jeans: hoe een rauwe look volwassen werd

De eerste jeansmerken ontstonden in de negentiende eeuw, toen mijnwerkers in de VS om slijtvaste broeken vroegen. In de jaren vijftig van de twintigste eeuw werden jeans hét symbool voor onafhankelijkheid en opstandigheid. Intussen zijn jeans heel normaal en een onmisbaar stijlitem in iedere garderobe.

GAS maakt jeans volgens dezelfde kwaliteitseisen die de meest prestigieuze modehuizen in Europa hanteren. Hun stijlen en pasvormen vleien het lichaam. Dankzij aandacht voor details, geraffineerde wassingen en een goed oog voor trends is hun spijkercollectie wereldwijd populair. Stijl is echter niet alles: in het speciale testcentrum worden jeans uitgebreid getest voor ze de wijde wereld ingaan.

Waarmee kun je jouw jeans goed combineren?

Veel vrouwen hebben stijlvolle en veelzijdige skinny jeans in de kast liggen. Ga voor chic met een mooie blouse of voor casual met een trui. Kies voor een wijd model of een dikke stof; dat staat super boven een strakke jeans. Schoenen met hoge hakken of laarsjes steken mooi af bij bootcut jeans.

Een jas hoeft niet alleen praktisch te zijn, maar kan ook als stijlelement fungeren. Een chique halflange mantel kun je prima combineren met een simpele blouse of dunne trui en jeans. Laat hem gewoon openhangen. Een korte jas laat meer van je outfit zien wanneer je ‘m dicht draagt. Draag hem naar een evenement in de buitenlucht, in combinatie met je favoriete GAS-jeans of een rok.