accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen gratis retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Dress to impress

Abiballkleider

Galajurken

241 artikelen weergegeven
241 artikelen weergegeven

De wereld van de galajurken


2. Welke lengte jurk past bij mij? Goed, over naar meer praktische zaken zoals de lengte van de jurk. Wanneer we de echte etiquette regels van vroeger erop nalaten, kunnen we stellen dat een jurk lang en tot op de grond hoort te rijken. Wanneer je echt op zoek bent naar een formele avondkleding, dan is een lange galajurk the way to go. Met deze klassieke look straal je gegarandeerd klasse uit.

Krijg jij juist bij de gedachte aan lange jurken gelijk visioenen van eindeloze soepjurken of oubolligge gewaden? Forget it! Met de huidige maxidress trend zijn er genoeg lange galajurken te vinden die naast stijlvol en klasse ook fris, jong en fashionable zijn.

Ook wanneer je optisch langer wilt lijken, kun je gemakkelijk een stel goede hakken onder de jurk dragen en er op deze manier een aantal centimeter bij sprokkelen.

Maar beschik jij over een stel benen die gezien mogen worden? Ga dan lekker voor een knielang exemplaar! Vroeger waren cocktailjurken uit ten boze, maar we leven nu in de 21ste eeuw, dus is een cocktailjurkje ook goed. Maar wees er wel zeker van dat de boel er chique, stijlvol en classy uit blijft zien.


3. Pasvorm van de jurk


Wij vrouwen hebben de meest uiteenlopende figuren en lichaamstypes; kort, lang, brede heupen, brede schouders, slanke taille, grote voeten, grote borsten, noem-maar-op. Om al die verschillende lichaamstypes zoveel mogelijk eer aan te doen, hebben we galajurken met verschillende pasvormen in onze shop. Maar welke pasvorm past nu bij welke lichaamseigenschappen? Even een kort overzicht:

Het appel figuur
Herken jij jezelf het meeste in: brede schouders, volle borsten, smalle heupen en slanke benen? Laat zien dan! In een korte jurk of spannende split zijn the-way-to-go om je benen aan de wereld te laten zien. Daarnaast onder het motto ‘show-them-what-your-mama-gave-you’, beaccentueer je jouw borsten het beste door een jurk te kiezen die net vanuit onder je borsten uitloopt.

Het zandloper figuur
Herken jij jezelf het meeste in: een smalle taille en een schouderpartij die in verhouding is met jouw heupen? Go for it! Benadruk jouw zandloperfiguur met een strakke jurk of een rok die pas vanaf je heupen afloopt.

Het peer figuur
Herken jij jezelf het meeste in: heupen die breder zijn dan jouw schouders, een slanke taille, bescheiden borsten en een volle bilpartij? Dan is een strapless dress jouw op het lijf geschreven. Ook een A-lijn of een jurk die vanaf je borsten wijd uitloopt is een uitstekend model voor jouw lichaam.

Het plank figuur
Heb jij een athletische bouw waarbij jouw schouders even breed zijn als jouw heupen? En is jouw taille niet overduidelijk aanwezig? Creeer dan zelf volume door een bombastische jurk met grote rok te dragen van een tastbaar materiaal zoals tule. Is dat iets te veel van het goede? Gaan dan voor een a-lijn jurk en word de prinses van het gala!