Mode

16 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Folk

Folk is casual kleding met een hoge kwaliteitsstandaard. De Britse moderebel heeft een volwassen visie voor hedendaagse herenmode, in wisselende collecties met innovatieve items. Deze dwarse benadering van mode voor de moderne man uit zich in een haviksoog voor details.

Folk voor zuivere herenmode zonder drama

Overhemden van Folk, met korte of lange mouw, variëren van de meer klassieke stijlen tot hybride vormen, die het midden houden tussen overhemd en jasje. T-shirts combineren panelen van puur katoen met linnenmixen voor een subtiel contrast in structuur. Folk is tegendraads, in plaats van trendy, en doet niet aan thema’s of verhalen. Dit creëert een heel eigen, wat verstild en vooral tijdloos beeld. In een puur kleurenpalet worden grijs, zwart, marineblauw en wit aangevuld met matte tinten, als poederroze en olijfgroen. Niks leidt af van de lijn die Folk naar eigen inzicht uitstippelt.

Gegarandeerd geen gedoe met Folk

De constructie van Folk kleding valt op door de strakke lijnen en sobere silhouetten, die de basis vindt in een architectonische kijk op mode. Folk kenmerkt zich dan ook door een kort en hoekig beeld. Gebreide truien, geruite overhemden en minimalistische capuchonjassen vallen vaak niet verder dan op of net over de heup. Materiaalkeuze is gericht op stijl en duurzaamheid, zoals wolmixen voor vormvaste sweaters en lichtgewicht polyester voor waterdichte jacks. Sportieve silhouetten voor bewegingsvrijheid, specifieke referenties als een Mao-kraag of een abstracte T-shirt-print, onderstrepen het unieke karakter. Folk is voor de man die wars is van formaliteiten, maar streeft naar perfectie zonder poespas.